Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Cu mama la muzeu". Activităţi (re)creative pentru copii şi părinţi la Muzeul Satului din Capitală

"Cu mama la muzeu". Activităţi (re)creative pentru copii şi părinţi la Muzeul Satului din Capitală

"Cu mama la muzeu". Activităţi (re)creative pentru copii şi părinţi la Muzeul Satului din Capitală
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Noi 2012   •   09:58

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală organizează, la fiecare sfârşit de săptămână programul educativ "Cu mama la muzeu". Programul, dedicat petrecerii timpului liber în mod creativ în ambianţa muzeului, începe de sâmbătă şi are loc până pe 19 decembrie, informează Mediafax.

Copiii, împreună cu părinţii, vor putea să participe, sub coordonarea unor profesori, la confecţionarea de măşti populare în stil tradiţional, a sorcovei. Vor afla cum se confecţionează Steaua de Crăciun cu care merg la colindat sau vor decora turtă dulce. Activităţile vor avea loc la gura sobei, unde actori cunoscuţi vor depăna poveştile copilăriei.

Atelierele sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani. Preţul fiecăruia dintre ateliere este de 20 lei pentru fiecare participant.

De asemenea, copiii vor putea participa la un atelier de origami-kirigami, organizat de Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" în colaborare cu Societatea Ornitologică Română. Preţul acestui atelier este de 10 lei pentru fiecare participant.

La fiecare dintre ateliere, activităţile vor cuprinde şi o secţiune intitulată "Căsuţa cu poveşti", în care un actor va povesti "la gura sobei" din lumea cărţilor pentru copii.

×
Subiecte în articol: Muzeul Satului
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close