Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cum răspund organizatorii expoziţiei "The Human Body" acuzaţiilor primite

Cum răspund organizatorii expoziţiei "The Human Body" acuzaţiilor primite

Cum răspund organizatorii expoziţiei "The Human Body" acuzaţiilor primite
14 Mar 2013   •   16:52
Organizatorii expoziţiei "The Human Body", acuzaţi de lipsă de etică şi de intenţia unei "afaceri profitabile", susţin că trupurile umane din expoziţie constituie donaţii legale şi sunt tratate cu respect, informează Mediafax.

"Specimenele au fost donate în mod legal, în conformitate cu legislaţia chineză. Prin proceduri guvernamentale, specimenele nerevendicate se folosesc în scop educaţional în expoziţiile publice şi în instituţii de învăţământ superior. Procedurile guvernamentale includ inclusiv anunţuri publicitare, timp de 90 de zile, în efortul de a identifica indivizii. După această perioadă, corpurile primesc o autorizare legală spre a fi transferate universităţilor medicale, în scop educaţional. Pentru a fi acceptate de universităţi, toate corpurile trebuie să fi murit din cauze naturale, fără să aibă vreo boală. Toate specimele prezentate în cadrul expoziţiei sunt tratate maximă grijă cu şi respect. În momentul în care nu vor mai fi folosite în scop educaţional, acestea vor fi incinerate" a declarat Sabrina Sheehan, PR GForce Exhibitions.

Spectacol macabru sau metodă educativă? Controverse în jurul expoziţiei "The Human Body" de la Muzeul Antipa


"Majoritatea guvernelor din lume au permis ca mai mult de 20.000.000 de vizitatori ai expoziţiei să aleagă pentru ei înşişi. Noi credem cu putere în educaţie şi în faptul că fiecare membru al publicului are dreptul să îşi vadă şi să îşi înţeleagă propriul corp, în propriul fel. Timp de sute de ani, doar membrii comunităţii medicale au văzut şi au studiat corpul uman astfel, iar noi credem că nu ar trebui restricţionat accesul pentru înţelegerea corpului uman. Expunerea anatomiei umane într-o asemenea manieră are ca scop impulsionarea tinerilor să urmeze o carieră în domeniul medical şi ştiinţific şi educarea vizitatorilor în privinţa funcţionării propriului organism", se mai arată în răspunsul GForce Exhibitions.

Producătorii expoziţiei "The Human Body" mai spun că opiniile citate de semnatarii scrisorii deschise adresate conducerii Muzeului Antipa sunt pure speculaţii ale acestora şi, mai mult, sunt dovada unei gândiri eronate.

Expoziţia The Human Body urmează să fie deschisă la Muzeul Antipa pe 22 martie. Biletele pentru această expoziţie au fost puse în vânzare şi au preţuri cuprinse între 32 şi 60 de lei/ persoană şi, respectiv, 85 şi 135 de lei/ grup.

Expoziţia "The Human Body" îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o şansă unică de a-şi privi organismul prin ochii unui chirurg şi de a "experimenta" o incursiune vizuală în interiorul său.




×
Subiecte în articol: muzeul Antipa
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close