Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Dragostea lui Don Perlimplin şi a Belisei" ? joi la Teatrul Odeon

"Dragostea lui Don Perlimplin şi a Belisei" ? joi la Teatrul Odeon

"Dragostea lui Don Perlimplin şi a Belisei" ? joi la Teatrul Odeon
23 Oct 2008   •   14:07

Joi, 23 octombrie, ora 19.00, Teatrul Odeon prezintă ?Dragostea lui Don Perlimplin şi a Belisei? în cadrul programului odeon.art 4 Zilele Teatrului Polonez.

Piesa este pusă în scenă de Teatrul Okno, fondat în anul 2000 de un grup de patru artişti: doi actori profesionişti, un scenarist şi un regizor, absolvenţi ai Facultăţii de Teatru de Păpuşi din cadrul Academiei de Teatru din Białystok.

Piesele realizate de ei au fost prezentate la numeroase festivaluri de teatru din Polonia şi din străinătate, în Germania, Ucraina, Italia, Slovacia şi Romania.

În spectacolul ce are la bază piesa lui Federico Garcia Lorca, ?Dragostea lui Don Perlimplin si a Belisei?, Perlimplin îi dă ?o lecţie de iubire? tinerei sale soţii. O ajută să diferenţieze iubirea de dorinţă. Îi demonstrează că mai important şi mai demn de atenţie decât aspectul exterior este sufletul.

Pentru realizarea acestui spectacol a fost folosită tehnica teatrului de umbre. Întregul univers al dramei a fost închis în rame de dimensiuni de 100x90 cm, dispuse sub forma unui tablou. În acest spaţiu, în timpul spectacolului, apar aproximativ 30 de păpuşi ale umbrei. Tabloul se naşte în acest mod: forme plate din carton sunt dispuse pe ecran şi luminate din spate. Prezentată live, muzica crează atmosfera, subliniaza valorile poetice şi comice ale spectacolului.

Scenariul şi regia: Krzysztof Zemlo
Scenografia: Ewa Kuymicka
Muzica: Maciej Szymanowicz
Distribuţia: Magdalena Kiszko - Dojlidko, Krzysztof Zemlo
Durata: 40 min

Premii obţinute:

- Premiul acordat de Ministrul Culturii si Patrimoniului Naţional în cadrul Festivalului ?Contrapunct 2001? din Szczecin
- Marele Premiu la cea de-a V-a ediţie a Explorărilor Teatrale SET 2000 din Suwalki
- Premiul Colectiv acordat Magdalenei Kiszko la Festivalul ?Walizka? din Lomya
- Premiul Special acordat de primarul oraşului San Gemini, la Festivalul ?Evenimente 2001? din Tczew
- Premiul de regie la Festivalul ?Actores 2007? din Roynawa, Slovacia

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Teatrul Odeon
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close