Antena 3 CNN Actualitate Cultură Extraordinara poveste de viață a patronului de la Șarpele Roșu. Prietenul lui Dinică și Ștefan Iordache

Extraordinara poveste de viață a patronului de la Șarpele Roșu. Prietenul lui Dinică și Ștefan Iordache

Extraordinara poveste de viață a patronului de la Șarpele Roșu. Prietenul lui Dinică și Ștefan Iordache
20 Sep 2016   •   15:50

A mai plecat o legendă a revoluţiei şi a boemei bucureştene postdecembriste. Vineri, a trecut la cele veşnice Dan Niculescu, patronul de la „Şarpele Roşu”, celebrul restaurant unde, în anii `90, cântau şi petreceau Dinică, Iordache, Beligan. Și mulți, mulți alți mari monștri sacri, plecați dintre noi. „Nea Dan”, căci așa îi spuneau cei mai mulți, a plecat și el puțin, să-și întâlnească prietenii la „Șarpele Roșu”... în ceruri, scrie ziarulring.ro.

I se spunea Şarpele Roşu! Şi patronului care purta această poreclă, şi restaurantului care purta, pe bune, acest nume. Şarpele Roşu! De pe Eminescu. Strada Mihai Eminescu. Mai precis Galaţi, colţ cu Eminescu. Unii ar zice: cine nu a fost niciodată acolo... nu există. Alții, care există și pentru că au supravieţuit, la propriu şi la figurat, revoluţiei, mineriadelor și altor valuri ale vremurilor, pot spune, la rândul lor, că au trăit degeaba dacă n-au trecut măcar o dată pe la Şarpele Roşu. Localul nu mai există de mult, iar, din acest weekend, nici patronul „Şarpelui Roşu” nu mai este printre noi. S-a stins după o lungă suferință. Și a fost înmormântat fără prea mult tam-tam. Mulți, chiar dintre prieteni, nici nu au știut. Și nici celebra lui „Filarmonică”, în integralitatea ei, nu i-a cântat pe ultimul drum. Poate că, dacă ar mai fi trăit, Dinică şi Iordache i-ar fi cântat la mormânt.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dinica
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close