Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul Enescu 2017, lăudat în presa internațională pentru concertul de deschidere

Festivalul Enescu 2017, lăudat în presa internațională pentru concertul de deschidere

Festivalul Enescu 2017, lăudat în presa internațională pentru concertul de deschidere
07 Sep 2017   •   15:31

Festivalul Internațional George Enescu 2017 este lăudat în presa internațională pentru concertul de deschidere, din 2 septembrie, în cadrul căruia dirijorul Vladimir Jurowski și London Philharmonic Orchestra au prezentat Oedipe, de George Enescu în versiune concertantă, în premieră cu proiecții multimedia live, sub direcția artistică a regizoarei Carmen Lidia Vidu. Televiziuni, cotidiene și agenții prestigioase precum Euronews, The Telegraph, Reuters, precum și presa franceză scriu entuziast despre concert.

“Un erou român readus la viață cu intenistate la Festivalul Enescu din București”, scrie prestigiosul cotidian britanic The Telegraph, referindu-se la strălucirea internațională pe care o recapătă muzica lui George Enescu prin intermediul Festivalului. Oedipe de George Enescu, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, va fi prezentat și în stagiunea de la Londra, pe 23 septembrie, la Southbank Centre, mai menționeză The Telegraph.

“Festivalul internațional de muzica calsică din București ia o turnură modernă”, notează și Reuters, care amintește pe larg despre muzica contemporană și noutățile ediției 2017 a Festivalului Enescu într-un dialog cu dirijorul Vladimir Jurowski, de asemenea Director Artistic al Festivalului Enescu 2017.

“Triumf la București pentru Oedipe-ul lui Enescu”, titrează Tribune de Geneve via Agence France-Presse.

Oedipe de George Enescu a deschis edi’ia 2017 a Festivalul Enescu pe 2 septembrie, într-un concert cu ovații, la 81 de ani de la premiera franceză, la 59 de ani de la premiera românească și la 136 de ani de la nașterea lui George Enescu.  Alături de London Philharmonic Orchestra, pe scena de la Sala Palaului au urcat și Corul Filarmonicii George Enescu și Corul de Copii Radio. Solist, în rolul lui Oedipe, a fost baritonul francez Paul Gay, laureat al unui Premiu Grammy. Proiecțiile multimedia live au rulat pe un ecran gigant cu suprafața totală de 60 metri pătrați.

Prezentarea Oedipe de George Enescu într-o formă inovatoare, se înscrie în linia Festivalului Internațional George Enescu de a aduce publicului interpretări ale unor lucrări enesciene esențiale la un nivel artistic ridicat, și integrând ultimele tendințe la nivel mondial.

Festivalul Internațional George Enescu este considerat unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din Europa.

 

Cu un nou directorat artistic de primă marcă la nivel internațional, Zubin Mehta - Președinte de Onoare și Vladimir Jurowski - Director Artistic, Festivalul Enescu 2017 aduce mai multe premiere absolute - printre acestea concerte cu proiecții multimedia, o serie specială de concerte dedicate muzicii contemporane, Muzica Secolului XXI, precum și 30 dintre cei mai influenți compozitori contemporani ai momentului, la București, în cadrul Forumului Internațional al Compozitorilor -  și invită publicul să descopere muzica clasică într-o nouă lumină.

×
Parteneri
Noi dezvăluiri bombă ale văduvei celui ucis de fii vrăjitoarei Sidonia
x close