Antena 3 CNN Actualitate Cultură George W. Bush vine în Bucureşti pentru lansarea unei televiziuni de ştiri

George W. Bush vine în Bucureşti pentru lansarea unei televiziuni de ştiri

George W. Bush vine în Bucureşti pentru lansarea unei televiziuni de ştiri
Sursa foto: bush
24 Apr 2010   •   12:27

Fostul preşedinte american George W. Bush ar urma să vină la Bucureşti în luna septembrie, la lansarea unei televiziuni de ştiri, care va face parte din acelaşi trust de presă cu ziarul Puterea, a declarat Adrian Thiess, coordonatorul proiectului, potrivit paginademedia.ro.

"Chiar în această seară (vineri, n.r.) am vorbit cu echipa fostului preşedinte american, care mi-a confirmat că va veni în România", a declarat Adrian Thiess. El a spus că proiectul viitoarei televiziuni de ştiri este în lucru şi că acest post TV va fi condus de "un actual şef de la una dintre televiziunile importante din România".

George W. Bush a mai vizitat România în aprilie 2008, când a participat la summit-ul NATO de la Bucureşti.

Noua televiziune aparţine aceluiaşi grup de media din care face parte şi cotidianul Puterea.

"Decizia de a implementa acest proiect a fost luată chiar în această seară. Avem finanţarea necesară pentru doi ani. Există finanţarea şi există discuţii pentru managementul acestui post TV, care va fi în acelaşi trust cu ziarul Puterea. Avem în vedere inclusiv o reţea naţională de radio", a mai spus Thiess, care nu exclude, în cazul noii televiziuni, un joint venture cu CNN, pe modelul după care funcţionează televiziunea americană în Turcia (în parteneriat cu trustul Dogan).

"Este un proiect pe care îl voi coordona personal", a spus Thiess, care a precizat că se află la Moscova, pentru un eveniment privat la care a fost invitat, dar care nu are nicio legătură cu televiziunea care urmează să fie lansată în România.

Thiess a adăugat că noul post TV de ştiri va fi "complet detaşat de orice chestiune părtinică editorial".
"Va fi o televiziune credibilă, liberă de orice presiune politică. Avem finanţarea necesară pentru doi ani, care oferă un confort financiar în care postul poate să demonstreze că e credibil", a menţionat Thiess.

"După 2009, când am văzut cum pot fi folosite posturile de ştiri în favoarea unui candidat, era loc pentru un postul de ştiri echilibrat", a mai afirmat Adrian Thiess, care nu a făcut public acţionariatul postului TV, precizând că ?Sorin Ovidiu Vântu, cu tot ce îl înconjoară, nu are nicio legătură nici cu Puterea, nici cu postul de televiziune".

Ziarul Puterea a fost lansat în 15 aprilie, în cadrul unui eveniment care l-a avut ca invitat special pe fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov.

Publisherul ziarului Puterea este News&Media Investment Limited, cu sediul în Anglia, Adrian Thiess fiind reprezentantul companiei în România. Potrivit primului număr al ziarului, conţinutul editorial este furnizat de societatea Cutezătorii Media Content, cu Virgil Antonescu în funcţia de director general.

Antena3.ro

×
Parteneri
DIICOT: Imagini de la capturarea celor ce conduc mafia gunoaielor
x close