Antena 3 CNN Actualitate Cultură Gheorghe Dinică, citat de New York Times: Eu nu sunt Robert de Niro. Eu sunt din România!

Gheorghe Dinică, citat de New York Times: Eu nu sunt Robert de Niro. Eu sunt din România!

Gheorghe Dinică, citat de New York Times: Eu nu sunt Robert de Niro. Eu sunt din România!
Sursa foto: Gheorghe Dinica
11 Noi 2009   •   13:36

Vestea că actorul Gheorghe Dinică a murit a ajuns în afara graniţelor ţării, semn că munca maestrului era apreciată în lumea întreagă. Publicaţia New York Times a anunţat decesul artistului român care a însufleţit numeroase personaje în teatru şi televiziune.

Dinică a interpretat un rol de excepţie în filmul regizat de Francis Ford Coppola "Youth Without Youth" şi a apărut alături de actorul francez Anthony Delon în producţia "L'Homme Press" din 2005, menţionează New York Times.

În cadrul unui interviu, Gheorghe Dinică a declarat că nu a fost tentat niciodată să apară în filmele americane. ?Eu nu sunt Robert de Niro. Eu sunt din România!? Chiar şi aşa, menţionează New York Times, Gheorghe Dinică era perceput drept ?Robert de Niro al României?, datorită asemănării cu actorul american.

Românii l-au admirat pe Gheorghe Dinică pentru talentul său extraordinar de a interpreta diferite personaje. Dinică era apreciat şi pentru talentul său muzical. Însă, mai presus de toate, modestia şi umorul omului Dinică i-au cucerit pe români.

Gheorghe Dinică a fost iubit şi admirat de toţi colegii de breaslă. Marcel Iureş a vorbit despre prietenia sa cu regretatul artist şi despre momentele petrecute împreună. ?Am lucrat împreună, am râs împreună. A fost un înger toată viaţa lui?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dinica New York Times
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close