Antena 3 CNN Actualitate Cultură Gheorghe Dinică trăieşte prin operele sale. Secvenţe inedite cu maestrul (VIDEO)

Gheorghe Dinică trăieşte prin operele sale. Secvenţe inedite cu maestrul (VIDEO)

Gheorghe Dinică trăieşte prin operele sale. Secvenţe inedite cu maestrul (VIDEO)
Sursa foto: Gheorghe Dinicã
10 Noi 2009   •   14:02

Actorul care a dat viaţă unora dintre cele mai îndrăgite personaje din teatrul şi cinematografia românească a părăsit această lume. După aproape o lună de luptă cu boala, Gheorghe Dinică a încetat din viaţă.

Actorul şi-a dedicat 60 de ani din viaţă scenei şi publicului. Gheorghe Dinică a fost unul dintre cei mai iubiţi actori ai scenei româneşti, reuşind să însufleţească sute de personaje, care au ajuns direct la inimile publicului.

El a jucat pe scenele celor mai mari teatre din România. A debutat la Teatrul Mic, apoi a urcat pe scena Teatrului de Comedie,Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon şi Teatrul Naţional. Printre cele mai îndrăgite piese de teatru se numără O scrisoare pierdută, Noaptea regilor, O noapte frutunoasă sau Take, Ianke şi Cadâr.

Gheorghe Dinică şi-a dedicat întreaga viaţă artei. Un adevărat profesionist în toate proiectele sale, actorul a abordat şi domenii precum muzica şi televiziunea. El a înregistrat un album de romanţe, dar şi două de muzică lăutărească, în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.Maestrul Dinica, în Filantropica. Momente memorabile într-unul dintre rolurile cu care ne-a încântat:
Gheorghe Dinică şi Marius Mihalache:Secvenţe inedite cu Gheorghe Dinică:Maestrul Dinica, într-o ipostaza neobişnuită. A oferit amatorilor de muzică un album de colecţie
Gheorghe Dinică interpretează ?Ionel, Ionelule?:Antena3.ro
×
Subiecte în articol: Gheorghe Dinica
Parteneri
Hidroelectrica a lansat aplicaţia pentru facturare şi transmitere index!
x close