Antena 3 Actualitate Cultură Gheorghe Dinică trăieşte prin operele sale. Secvenţe inedite cu maestrul (VIDEO)

Gheorghe Dinică trăieşte prin operele sale. Secvenţe inedite cu maestrul (VIDEO)

10 Noi 2009   •   14:02
Gheorghe Dinică trăieşte prin operele sale. Secvenţe inedite cu maestrul (VIDEO)
Sursa foto: Gheorghe Dinicã

Actorul care a dat viaţă unora dintre cele mai îndrăgite personaje din teatrul şi cinematografia românească a părăsit această lume. După aproape o lună de luptă cu boala, Gheorghe Dinică a încetat din viaţă.

Actorul şi-a dedicat 60 de ani din viaţă scenei şi publicului. Gheorghe Dinică a fost unul dintre cei mai iubiţi actori ai scenei româneşti, reuşind să însufleţească sute de personaje, care au ajuns direct la inimile publicului.

El a jucat pe scenele celor mai mari teatre din România. A debutat la Teatrul Mic, apoi a urcat pe scena Teatrului de Comedie,Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon şi Teatrul Naţional. Printre cele mai îndrăgite piese de teatru se numără O scrisoare pierdută, Noaptea regilor, O noapte frutunoasă sau Take, Ianke şi Cadâr.

Gheorghe Dinică şi-a dedicat întreaga viaţă artei. Un adevărat profesionist în toate proiectele sale, actorul a abordat şi domenii precum muzica şi televiziunea. El a înregistrat un album de romanţe, dar şi două de muzică lăutărească, în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.Maestrul Dinica, în Filantropica. Momente memorabile într-unul dintre rolurile cu care ne-a încântat:
Gheorghe Dinică şi Marius Mihalache:Secvenţe inedite cu Gheorghe Dinică:Maestrul Dinica, într-o ipostaza neobişnuită. A oferit amatorilor de muzică un album de colecţie
Gheorghe Dinică interpretează ?Ionel, Ionelule?:Antena3.ro
×
Subiecte în articol: Gheorghe Dinica

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close