Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ion Besoiu, premiul Gopo 2011 pentru întreaga carieră

Ion Besoiu, premiul Gopo 2011 pentru întreaga carieră

Ion Besoiu, premiul Gopo 2011 pentru întreaga carieră
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Mar 2011   •   15:18

Unul dintre cei mai apreciaţi actori români din ultimele decenii, Ion Besoiu, va fi recompensat cu premiul Gopo pentru întreaga sa carieră, în cadrul celei de-a cincea ediţii a galei de profil, care va avea loc la Bucureşti, pe 28 martie, anunţă Mediafax.

Besoiu este cunoscut în rândul celor mai talentaţi actori români din generaţia sa, graţie filmelor "Furtuna", "Neamul Şoimăreştilor", "Haiducii", "Răscoala". Printre cele mai recente producţii în care Ion Besoiu se numără debutul regizoral al lui Fanny Ardant, "Cenuşă şi sânge", în care îi are ca parteneri pe Olga Tudorache, dar şi "Francesca", al lui Bobby Păunescu.

Actorul are o carieră impresionantă, de aproximativ jumătate de secol, perioadă în care a încântat publicul cu roluri memorabile în peste 100 de producţii cinematografice şi TV, precum şi în piese de teatru. Talentul şi devotamentul marelui actor au fost răsplătite de-a lungul timpului, printre altele, cu un premiu de excelenţă al Cinematografiei Române (2002), precum şi cu premiul UNITER pentru întreaga activitate.

La ediţiile anterioare al galei Gopo, premiul pentru întreaga activitate a fost câştigat de trei actori emblematici pentru filmul românesc - Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru şi Jean Constantin.

×
Subiecte în articol: Ion Besoiu cariera actor
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close