Antena 3 CNN Actualitate Cultură Laura Bush: Preşedintele a fost otrăvit la summitul G8 2007

Laura Bush: Preşedintele a fost otrăvit la summitul G8 2007

Laura Bush: Preşedintele a fost otrăvit la summitul G8 2007
Sursa foto: laura bush
29 Apr 2010   •   08:27

Fosta prima doamnă americană Laura Bush a deschis un adevărat conflict în noua sa carte de memorii, în care susţine că ea şi soţul său au fost otrăviţi în timpul unei vizite de stat la summitul G8 din Germania în 2007.
Pasajul din Spoken From the Heart (Vorbind din inimă) în care discută despre incident este pentru prima dată este preluată ideea că boala lui George Bush la summit ar putea fi rezultatul unei otrăviri. Atunci, preşedintele american s-a plâns de dureri de stomac, la fel ca soţia sa şi mai mulţi membri ai anturajului lor, în timpul întâlnirii de trei zile de la Heiligendamm.
Cartea va fi publicată la începutul lunii viitoare, dar New York Times a obţinut accesul la aceasta.
Pe 7 iunie, familia Bush a participat la un dineu oficial la summit alături de aţi lideri ai statelor industrializate din G8. Dimineaţa următoare, preşedintele american a acuzat o stare proastă şi a trebuit să renunţe la a participa la mai multe întâniri. Consilierul lui Bush, Dan Bartlett, declara atunci că starea sa nu este gravă.
"Nu sunt sigur dacă este un virus la stomac sau ceva asemănător, dar nu se simte bine."
Potrivit New York Times, Laura Bush susţine că atunci când delegaţia americană s-a îmbolnăvit, serviciul secret american a fost chemat să ancheteze, dar doctorii au insistat că este un virus. "Nu am aflat niciodată dacă vreo altă delegaţie s-a îmbolnăvit sau dacă în mod misterios noi am fost singurii," scrie aceasta.
În carte, Laura Bush scrie şi despre experienţa prin care a trecut când era tânără, când a fost implicată într-un accident de maşină în urma căruia i-a murit un prieten.

Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close