Antena 3 Actualitate Cultură Locul în care timpul îşi plânge morţii. Auschwitz-Birkenau, ATUNCI şi ACUM, în aceeaşi atmosferă bizară a RĂULUI

Locul în care timpul îşi plânge morţii. Auschwitz-Birkenau, ATUNCI şi ACUM, în aceeaşi atmosferă bizară a RĂULUI

de O.P.    |    28 Feb 2012   •   09:06
Locul în care timpul îşi plânge morţii. Auschwitz-Birkenau, ATUNCI şi ACUM, în aceeaşi atmosferă bizară a RĂULUI
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk

BBC a dat publicităţii mai multe imagini surprinse la Auschwitz, atât în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, cât şi în prezent. Fotografiile în oglindă au fost publicate într-o carte numită: "The place where you are standing" (Locul în care te afli), şi care poate fi cumpărată de la muzeul Auschwitz-Birkenau, atât în engleză, cât şi în poloneză.

În acest lagăr de concentrare şi-au pierdut viaţa peste un milion de oameni, iar fotografiile realizate în timpul războiului erau făcute de soldaţii nemţi, care se mândreau cu sutele de mii de oameni deveniţi cobaii unei minţi diabolice.

Imaginile prezintă toate etapele pe care le parcurgeau evreii aduşi aici: erau lăsaţi aici din trenuri, apoi erau "cazaţi" în lagăr, apoi erau gazaţi.

CLICK pe GALERIA FOTO de mai JOS pentru a vedea un foto reportaj impresionant. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close