Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Megatron? câştigă premiul Festivalului de Film de la Stockholm

?Megatron? câştigă premiul Festivalului de Film de la Stockholm

?Megatron? câştigă premiul Festivalului de Film de la Stockholm
30 Noi 2008   •   13:02

Institutul Cultural Român Stockholm anunţă: ?Megatron", de Marian Crişan, a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Stockholm, desfăşurat în perioada 20-30 noiembrie. Povestea lui Maxim ? un băieţel de opt ani - care îşi sărbătoreşte ziua de naştere la McDonald's alături de mama sa Filmul a primit şi distincţia Palme d'Or pentru scurtmetraj anul acesta, la Festivalul de Film de la Cannes.
?Megatron? nu este singura participare românească la ediţia din acest an a festivalului de la Stockholm: au mai participat lungmetrajele ?Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru, selectat în competiţia oficială, şi ?Boogie", de Radu Muntean, prezent în secţiunea Open Zone. Şi actriţa Anamaria Marinca fost prezentă la festival, cu ocazia proiecţiei peliculei "Boogie".
Ediţia din 2008 este cea de-a doua consecutivă în care filmul românesc este apreciat la acest festival după ce, anul trecut, regizorul Cristian Mungiu a câştigat Marele Premiu, pentru pelicula consacrată "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", iar Anamaria Marinca a fost desemnată cea mai bună actriţă pentru prestaţia din aceeaşi producţie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: film Stockholm
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close