Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministerul Culturii: "George Enescu Festival, ediţia 2021, se află pe lista scurtă The International Opera Awards, echivalentul Premiilor Oscar în lumea muzicii"

Ministerul Culturii: "George Enescu Festival, ediţia 2021, se află pe lista scurtă The International Opera Awards, echivalentul Premiilor Oscar în lumea muzicii"

Ministerul Culturii a anunţat, astăzi, printr-o postare pe Facebook, că festivalul George Enescu, ediţia 2021, se află pe lista scurtă a The International Opera Awards.

Ministerul Culturii: "George Enescu Festival, ediţia 2021, se află pe lista scurtă The International Opera Awards, echivalentul Premiilor Oscar în lumea muzicii"
Sursa foto: Facebook | Ministerul Culturii | Andrei Gîndac
de Georgiana Adam    |    26 Noi 2022   •   19:33

"George Enescu Festival, ediţia 2021, se află pe lista scurtă The International Opera Awards - echivalentul Premiilor OSCAR în lumea muzicii.

Felicitări colegilor noștri și tuturor celor implicați care continuă să facă din acest festival echivalentul excelenței!", se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

De asemenea, şi pe pagina de Facebook a festivalului, organizatorii au anunţat că nominalizarea este "o mare onoare".

"O mare onoare! Suntem cot la cot cu marile festivaluri din lume. Tocmai au fost anunţate nominalizările, iar George Enescu Festival, ediţia 2021, se află pe lista scurtă The International Opera Awards - echivalentul Premiilor OSCAR în lumea muzicii.

La ediția din 2021, care i-a avut la conducere pe Vladimir Jurowski - Director Artistic, şi Mihai Constantinescu - Director Executiv, toate operele în concert din cadrul Festivalului Enescu au fost prezentate în premieră în România, cu proiecţii multimedia, în interpretările unora dintre cei mai renumiţi artişti şi orchestre internaţionale din lume! Proiecţiile multimedia au fost concepute de regizoare precum Carmen Lidia Vidu sau Nona Ciobanu.

Te Deum, compusă de faimosul tenor, compozitor şi dirijor José Cura a avut premiera mondială în România şi a marcat aniversarea celei de-a 25-a ediţii din istoria Festivalului Enescu!

O dovadă în plus că valorile în care credea George Enescu, constanța, sprijinul strategic, implicarea artistcă şi voi, publicul, fac din Festival un eveniment de top organizat de România", se arată în postarea de pe Facebook.

? George Enescu Festival, ediţia 2021, se află pe lista scurtă The International Opera Awards - echivalentul Premiilor...

Publicată de Ministerul Culturii pe Sâmbătă, 26 noiembrie 2022

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close