?Moartea Omului Veveriţă? - spectacol prezentat de Teatrul Odeon în cadrul Zilelor Teatrului Polonez

20 Oct 2008   •   11:29
?Moartea Omului Veveriţă? - spectacol prezentat de Teatrul Odeon în cadrul Zilelor Teatrului Polonez

Luni, ora 19:00, Teatrul Odeon prezintă în cadrul programului odeon.art 4 - Zilele Teatrului Polonez, piesa ?Moartea Omului Veveriţă?, de Małgorzata Sikorska-Miszczuk în regia lui Marcin Liber. Muzica aparţine lui Robert Piotrowicz şi Anna Zaradny, iar în rolurile principale îi puteţi vedea pe Magdalena Popławska, Janusz Stolarski, Krzysztof Ogłoza, Noemi Rogalewska, Michał Żurawski de la Teatrul Usta_Usta, din Poznań.

Deşi are legătură cu membrii reali ai grupului terorist Red Army Faction şi cu evenimentele sângeroase care au zguduit Germania în anii ?70, piesa nu este nici pe departe una realist-istorică. Dimpotrivă, ea prezintă revoluţia într-o manieră jucăuşă şi în acelaşi timp grotescă, descriindu-i pe revoluţionari ca pe nişte modele ale culturii pop. Într-o serie de scene suprarealiste, asemănătoare desenelor animate, urmărim evoluţia personajului pe nume U (Urlike Meinhof).Discursurile elaborate ale personajelor şi formatul de poveste (rime aleatorii, calambururi, acte de terorism prezentate ca nişte jocuri de copii, U care îşi poate vedea propria metamorfoză, transformându-se în Cenuşăreasa) fac ca întreaga poveste să pară şi mai puţin realistă.

?Moartea Omului Veveriţă? a obţinut Premiul I într-o competiţie (organizată de Teatrul 2xu şi Teatrul Rozmaitosci din Varşovia) pentru o piesa despre Ulrike Meinhof ? un conducător german al unui grup terorist de stânga, Rote Armee Fraktion, care a activat în anii ?70. De asemenea piesa a obţinut un premiu la Concursul de Dramaturgie Poloneză Contemporană organizat de Ministerul Culturii Poloneze.Autoarea, Malgorzata Sikorska-Miszczuk, născută în 1964, este copywriter, scenaristă, autoare de nuvele şi de piese radiofonice.

Mai multe detalii despre acest spectacol aflaţi vizitând pagina oficială a Teatrului Odeon.

Antena3.ro

x close