Antena 3 CNN Actualitate Cultură Obama cere Chinei să oprească cenzurarea Internetului, dar apelul este cenzurat

Obama cere Chinei să oprească cenzurarea Internetului, dar apelul este cenzurat

Obama cere Chinei să oprească cenzurarea Internetului, dar apelul este cenzurat
Sursa foto: obama shanghai
17 Noi 2009   •   03:47

Preşedintele american Barack Obama a făcut presiuni în China pentru un Internet neîngrădit şi extinderea libertăţilor politice, încercând să evite cenzura Beijingului cu o întâlnire cu studenţii transmisă live pe internet de la Shanghai.
Obama a mai declarat că SUA şi China, doi concurenţi economice interconectaţi, nu trebuie să fie adversari.
"Am fost mereu un suporter al unui Internet deschis. Sunt un mare suporter al non-cenzurii," declara Obama, înainte de a pleca spre Beijing la o întâlnire cu preşedintele chinez Hu Jintao.
"Cred că pe măsură ce mai multă informaţie circulă lliber, cu atât mai puternică devine societatea," declara Obama într-un stat care a blocat siteuri precum Twitter, YouTube sau Facebook.
Cu toate acestea, nu se ştie exact câţi chinezi au urmărit evenimentul deoarece nu a fost transmis de tv decât o televiziune locală din Shanghai, dar transmis pe internet de agenţia de stat Xinhua şi pe siteul Casei Albe.
Pe televiziunea de stat, vizita lui Obama în China a fost menţionată abia după jumătate de oră, iar relatările despre evenimentele din presă despre Shanghai nu au inclus referiri la internet.
Preşedintele a răspuns întrebărilor studenţilor, vorbind despre subiecte ce au mers de la "drepturile universale " până la Taiwan sau starul NBA, chinezul Yao Ming.
Audienţa, totuşi, rar a pus întrebări ce au deviat de la linia oficială guvernamentală, iar forumul părea controlat strict de autorităţi.
Cele mai interesant întrebări au venit prin email şi au fost citite de ambasadorul american în China China, Jon Huntsman.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close