Antena 3 CNN Actualitate Cultură Opere de artă în valoare de 1 miliard de dolari vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare

Opere de artă în valoare de 1 miliard de dolari vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare

Opere de artă în valoare de 1 miliard de dolari vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare
Sursa foto: Foto: www.christies.com
20 Iun 2015   •   21:19

Opere de artă evaluate la 1 miliard de dolari, printre care se numără tablouri semnate de Francis Bacon, Gerhard Richter şi Andy Warhol, vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare, la Londra, informează Reuters.

Tablouri de Francis Bacon, Yves Klein şi Gerhard Richter fac parte dintre cele 76 de loturi care vor fi scoase la vânzare pe 30 iunie, la licitaţia de artă postbelică şi contemporană a casei Christie's. Colecţia de opere de artă este estimată la 132 - 187 de milioane de dolari.

De asemenea, casa Sotheby's organizează pe 1 iulie "cea mai mare licitaţie de artă contemporană de la Londra". Cele 59 de loturi scoase la vânzare sunt estimate la 230 - 329 de milioane de dolari şi includ opere de Francis Bacon's - "Study for a Pope I", evaluat la 40-56 de milioane de dolari -, precum şi o serie de lucrări cu simbolul dolarului aparţinând lui Andy Warhol.

Celor două licitaţii li se adaugă cele de artă impresionistă şi modernă organizate de Christie's şi Sotheby's tot săptămâna viitoare. Ambele case oferă spre vânzare, printre altele, opere de Marc Chagall, Pablo Picasso, Edouard Manet, Claude Monet, Paul Gauguin, Gustav Klimt, iar încasările au mari şanse să depăşească 1 miliard de dolari, potrivit experţilor.

×
Subiecte în articol: opere de arta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close