Antena 3 CNN Actualitate Cultură Patapievici către Bădin: ?Vă voi urî toată viaţa?. Tentative de a cenzura blogul jurnalistului

Patapievici către Bădin: ?Vă voi urî toată viaţa?. Tentative de a cenzura blogul jurnalistului

Patapievici către Bădin: ?Vă voi urî toată viaţa?. Tentative de a cenzura blogul jurnalistului
25 Sep 2008   •   17:27

Nuditate, sadism, pornografie. Imagini pe care minorii sunt avertizaţi să nu le privească şi care par exagerate chiar şi pentru adulţi. Acestea reprezintă cultura românească, la o expoziţie organizată, pe banii românilor, în Germania. Unul dintre jurnaliştii care au reacţionat, criticând conducerea ICR pentru organizarea expoziţiei, a fost Andrei Bădin, care a avertizat pe blogul său, încă dinaintea deschiderii expoziţiei despre faptul că evenimentul va scandaliza din nou opinia publică, aşa cum a facut-o expoziţia cu poneiul roz de la New York.

Blogul lui Bădin a fost în ultimile zile ţinta unor atacuri, care au făcut ca acesta să fie inaccesibil, semn că cenzura se practică în continuare cu succes în România, chiar şi la nivel de blogosferă.

În ultimul său articol, jurnalistul povesteşte despre reacţia preşedintelui ICR de după emisiunea la care a fost invitat marţi la Antena 3. Întrebat dacă ar expune respectivele imagini pe pereţii Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici a răspuns negativ. Invitat la emisiunea La Ordinea Zilei de miercuri, Patapievici a afirmat că nu ar accepta ca aceste tablouri să fie expuse la ICR, în sediul din Aleea Alexandru. Întrebarea de bun simţ care ne vine în minte este de ce ar promova cineva acest tip de artă, şi mai ales, de ce ar investi în promovarea ei 50.000 de euro, dacă o consideră de neacceptat tocmai în instituţia pe care o reprezintă.

Mai mult, Patapievici susţinea că aceste imagini reprezintă artă şi că nu ar trebui cenzurate. Să tragem atunci concluzia că este un tip de ?artă? neagreată de preşedintele ICR? Atunci de ce o promovează cu atâta obstinaţie?

Potrivit lui Andrei Bădin, mai marele culturii române este nemulţumit de reacţia jurnaliştilor la expoziţiile organizate în ultima vreme de ICR. El s-a declarat dezamăgit de atitudinea lui Bădin care a criticat expoziţia de la New York şi a declarat că ?îl va urî toată viaţa? pe jurnalistul Antenei 3.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Horia Roman Patapievici ICR Germania
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close