Antena 3 CNN Actualitate Cultură Şi-a descoperit simţul artistic după ce a scăpat de două tumori cerebrale

Şi-a descoperit simţul artistic după ce a scăpat de două tumori cerebrale

Şi-a descoperit simţul artistic după ce a scăpat de două tumori cerebrale
10 Feb 2012   •   12:42

Debbie Wagner era o femeie fericită şi o mamă care avea grijă de cei trei copii ai săi. Dar în 2002, după o investigaţie medicală, diagnosticul pe care l-a primit a fost sumbru.
Wagner avea două tumori cerebrale. Printr-o intervenţie chirurgicală, acestea au fost îndepărtate cu succes dar femeia nu a putut reveni niciodată la o viaţă normală.

Această experienţa a avut un efect neaşteptat: simţul ei vizual a devenit mult mai sensibil. La cinci luni după operaţie, femeia a îmbrăţişat profesia de artist plastic.

Într-o dimineaţă din 2005, răsăritul strălucitor al soarelui a inspirat-o atât de mult încât a decis că trebuie să capteze cumva senzaţia pe care o trăia.
De atunci, în fiecare zi, ea pictează răsăritul soarelui.
"Am fost atât de captivată, încât am continuat să redau pe pânză, în zori de zi, fiecare răsărit. Niciunul nu este la fel. Spectacolul de pe cer este mereu altul", a declarat Wagner pentru Today.

Dacă iniţial era un hobby, acum munca ei artistică este recunoscută de critici şi apreciată de oameni care comemoreză sau aniversează diverse evenimente din viaţa lor.

Recent, un bărbat i-a trimis un email în care spunea: "Nepotul meu, de 24 de ani, a murit într-un accident de maşină în data de 12 decembrie 2011. Ziua ultimului său răsărit a fost aici, cu noi. Aş vrea să cumpăr pictura din acea zi dar şi pe cea din 13 decembrie, ambele neînrămate dacă se poate".

Wagner a fost extrem de emoţionată de acest mesaj şi a făcut imediat aranjamentele pentru ca picturile respective să fie livrate personal bărbatului din Oklahoma City. Ea spune că lucrările sale n-au avut niciodată un scop comercial: "Nu a fost niciodată ceva premeditat. Desenele mele sunt sincere şi pline de puritate. Ele sunt jurnalul meu şi sunt foarte personale".


 

×
Subiecte în articol: tumori pictura
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close