Antena 3 CNN Actualitate Cultură Sumă record pentru un tablou al lui Roy Lichtenstein: 43,2 milioane de dolari

Sumă record pentru un tablou al lui Roy Lichtenstein: 43,2 milioane de dolari

Sumă record pentru un tablou al lui Roy Lichtenstein: 43,2 milioane de dolari
Sursa foto: Sursa: bloginity.com
09 Noi 2011   •   14:00

Un tablou al lui Roy Lichtenstein, unul dintre cei mai importanţi artişti ai curentului pop-art american, a fost vândut pentru o sumă record de 43,2 milioane de dolari, la o licitaţie organizată de casa Christie's la New York, informează AFP.

Tabloul "I Can See the Whole Room!... and There's Nobody in It!", pictat în ulei şi grafit, a fost realizat în anul 1961 şi inspirat din benzile desenate.

Licitaţia a depăşit preţul record de vânzare al unei opere a artistului american, tabloul ajungând de la 42,6 la 43,2 milioane de dolari.

Tot marţi, la aceeaşi licitaţie, a fost vândut un tablou în ulei de Mark Rothko, "White Cloud", pentru 18,6 milioane de dolari şi o operă de Andy Warhol, "Silver Liz", adjudecată pentru 16,3 milioane de dolari.

Tabloul "Study of a Man Talking", de Francis Bacon, evaluat la o sumă între 12 şi 18 milioane de dolari, nu şi-a găsit cumpărător.

"La vânzarea organizată de casa de licitaţii Christie's,  90% dintre loturi şi-au găsit cumpărători" a declarat Brett Gorvy, reprezentant al departamentului de artă contemporană al casei Christie's.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close