Antena 3 CNN Actualitate Cultură Trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie a fost depus sâmbătă la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti

Trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie a fost depus sâmbătă la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti

Trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie a fost depus sâmbătă la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Noi 2012   •   18:30
Update 18:30 - Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie - decedat vineri seară, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă - a fost depus, sâmbătă, în jurul orei 16.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti, unde prietenii şi admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu.
   
Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie a fost depus în foaierul Teatrului de Comedie, unde pe fundal se poate auzi muzică corală. Pereţii foaierului sunt acoperiţi cu fotografii din spectacolele în care a jucat Iurie Darie - "Don Juan", "Umbra", "Ciripit de păsărele", "Fata Morgana" etc. -, iar sicriul este înconjurat de multe flori, în special crizanteme.
   
Coroane de flori au fost depuse din partea fiului actorului, regizorul Alexandru Darie, care este directorul Teatrului Bulandra, din partea colegilor de la Teatrul de Comedie, unde a jucat regretatul artist, din partea actorului Victor Rebengiuc şi din partea senatorului Marius Marinescu.

-------------------

Trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie va fi depus în cursul zilei de sâmbătă la Teatrul de Comedie din Capitală, urmând ca înmormântarea să aibă loc duminică, a declarat actriţa Anca Pandrea, partenera de viaţă a artistului, pentru agenţia Mediafax.
   
Îndurerată, Anca Pandrea, care i-a stat alături lui Iurie Darie mai bine de 25 de ani, a declarat că nu a fost stabilită încă ora la care trupul neînsufleţit al actorului va fi depus la Teatrul de Comedie.
   
"Am dormit cu el azi-noapte. L-am luat în braţe şi l-am încălzit", a spus actriţa plângând.
   
Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.
   
Actorul Iurie Darie a avut mari probleme de sănătate în ultimele luni de viaţă.
   
Astfel, în luna mai, Iurie Darie a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde fost operat pentru eliminarea lichidului acumulat în creier. În luna septembrie, actorul era externat, după aproximativ trei luni petrecute în spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. În acest răstimp, el a fost supus unei intervenţii chirugicale, i-a fost montat un tub care drena lichidul acumulat la creier, a stat foarte mult timp conectat la aparate pentru că nu putea respira singur, s-a aflat o vreme în comă indusă şi a suferit şi un accident vascular cerebral. 
   
Însă starea de sănătate a lui Iurie Darie a început să se deterioreze din ce în ce mai mult, iar vineri seară, el a încetat din viaţă.

×
Parteneri
Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close