Antena 3 CNN Actualitate Cutremur de 6,4 în Albania. Mai multe blocuri de locuințe s-au prăbușit. Sunt sute de victime și mai mulți morți

Cutremur de 6,4 în Albania. Mai multe blocuri de locuințe s-au prăbușit. Sunt sute de victime și mai mulți morți

Cutremur de 6,4 în Albania. Mai multe blocuri de locuințe s-au prăbușit. Sunt sute de victime și mai mulți morți
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Noi 2019   •   13:55

Update:  Cel puţin 13 persoane au decedat marţi în Albania în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic produs în această ţară în ultimele decenii, informează Reuters şi AFP. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar circa 600 de persoane au fost rănite, unii locuitori fiind prinşi sub dărâmături.

Update: Cel puţin şase persoane au decedat marţi în Albania în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic produs în această ţară în ultimele decenii, informează Reuters şi AFP. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar 150 de persoane au fost rănite, unii locuitori fiind prinşi sub dărâmături.

Update:  Cel puţin patru persoane au decedat marţi în Albania în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic produs în această ţară în ultimele decenii, informează Reuters şi AFP. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar 150 de persoane au fost rănite, unii locuitori fiind prinşi sub dărâmături.
 

Update: Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a lovit Albania în primele ore ale zilei de marţi, provocând decesul unei persoane, rănirea mai multor locuitori prinşi sub dărâmături şi prăbuşirea a cel puţin două clădiri, informează Reuters. Potrivit Ministerului Apărării, acesta a fost cel mai puternic seism din Albania din ultimii 30 de ani.

O persoană a decedat în districtul Kurbin, situat în jumătatea nordică a Albaniei, după ce a fost cuprinsă de panică şi a sărit dintr-o clădire, a indicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării.

Știrea inițială: Cel puţin 50 de persoane sunt rănite în urma unui puternic cutremur produs în această noapte în Albania. 

Seismul a avut magnitudinea 6,4 iar epicentrul s-a situat la 30 de kilometri de Tirana. Câteva clădiri s-au prăbuşit în marele oraş Durres, unde zeci de oameni ar putea fi prinşi sub dărâmături. 

Doi adolescenţi au fost deja salvaţi din ruine, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile locale. 
Cutremurul a fost urmat, într-un interval de 10 minute, de două replici cu magnitudine de peste 5. El a fost resimţit şi în Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia şi în sud-estul Italiei. 

În luna septembrie, tot în Albania, sute de case au fost avariate în urma unui alt seism, de intensitate mai redusă. 

×
Subiecte în articol: Albania cutremur
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close