Antena 3 CNN Actualitate Daniel Barbu: E puțin târziu ca președintele Iohannis să spună acum ce spune toată lumea

Daniel Barbu: E puțin târziu ca președintele Iohannis să spună acum ce spune toată lumea

Daniel Barbu: E puțin târziu ca președintele Iohannis să spună acum ce spune toată lumea
17 Feb 2016   •   17:16
Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a spus, miercuri, că reacția președintelui Klaus Iohannis în cazul Antena 3 este una târzie.
 
”Acum e puțin târziu ca domnul președinte Iohannis să spună ce spune toată lumea, cu excepția prim-ministrului, care a spus astăzi că ANAF a făcut ce trebuie”, a spus, miercuri, Daniel Barbu, senator ALDE, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată.

Citiți și: Președintele Klaus Iohannis critică acțiunea în forță a inspectorilor ANAF care au descins la sediile Intact Media Group

Și premierul Dacian Cioloș a vorbit, miercuri, în plenul Senatului, despre situația sediilor televiziunilor din trustul Intact. Premierul a declarat că a cerut noii conduceri ANAF să reanalizeze modul în care își desfășoară activitatea, astfel încât atitudinea agenților să fie una de respect față de cetățeni și față de contribuabili. 

Mihai Gâdea a anunțat luni, în emisiunea 100 de Minute, că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate
 
Fiscul şi-a trimis echipe de agenţi care au luat la verificat birou cu birou sediul administrativ al Antenei 3 din strada Gârlei. 
 
O acţiune în forţă, prin care inspectorii ANAF le-au anunţat oamenilor evacuarea în cinci zile a imobilelor în care funcţionează televiziunile trustului intact.
 
În aproape un an şi jumătate, de când a fost dată sentinţa prin care clădirile televiziunilor Intact au fost confiscate, Antena 3 a făcut peste 20 de solicitări la Ministerul de Finanţe pentru a putea rămâne cu chirie în aceste sedii, aşa cum şi alte televiziuni stau cu chirie la stat. Nu a existat însă niciun răspuns.
 
Autorităţile care au comandat această evacuare ştiu însă foarte bine că nu se poate muta o televiziune în cinci zile, cu tone de aparatură şi kilometri de cabluri. 
 
În plus, o astfel de mişcare pune sub semnul întrebării şi situaţia celor câteva mii de angajaţi ai trustului.
 
Antena 1 funcţionează de 22 de ani în sediul de pe şosesua Bucureşti Ploieşti, iar Antena 3 de 11 ani. Clădirea a fost modernizată şi adaptată necesităţilor unui post tv, iar investiţia se ridică la milioane de euro.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close