Antena 3 CNN Actualitate Activistul de mediu Daniel Bodnar, implicat într-un grav accident rutier. Există riscul să rămână paralizat!

Activistul de mediu Daniel Bodnar, implicat într-un grav accident rutier. Există riscul să rămână paralizat!

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost implicat într-un grav accident de circulație produs pe raza comunei Sucevița din județul Suceava. Tragedia s-a produs în noaptea de luni spre marți, iar Daniel Bodnar a fost transportată de urgență la un spital din Iași, existând riscul să rămână paralizat de picioare.

Activistul de mediu Daniel Bodnar, implicat într-un grav accident rutier. Există riscul să rămână paralizat!
de Dana Musceleanu    |    19 Ian 2021   •   15:30

Totul s-a întâmplat ân jurul orei 02.30, când Daniel Ghinghiloschi (24 de ani) conducea un autoturism BMW X6 deținut de Daniel Bodnar, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra volanului, a intrat în podeț și apoi în poarta unei case, impactul fiind unul extrem de violent.

Cei doi au fost preluați de ambulanțe și duși de urgență la Spitalul Județean Suceava. Mai grav rănit a fost Daniel Bodnar care a fost diagnosticat cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă” și trimis de urgență la un spital din Iași.

Daniel Ghinghiloschi a fost testat cu aparatul etilotest, dar rezultatul a fost negativ, potrivit presei locale.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs accidentul rutier.

Cunoscut pentru acțiunile sale de protejare a pădurilor, Daniel Bodnar este un personaj incomod traficanților de lemn din nordul țării. Ultima sa acțiune avusese loc la Brodina, în județul Suceava. 

"Se transportă fără acte din pădure până în depozite pentru că distanța este foarte scurtă! Se subevaluează lemnul din parcelă, cioate scoase și tocate, drumuri neautorizate prin pădure, arboret culcat la pământ și totuși voi considerați aceste lucruri ca fiind legale", avertiza activistul pe pagina sa de socializare, pe 17 ianuarie. 

Activistul de mediu Daniel Bodnar, atacat cu pietre de hoţii de lemne: „Nu era nevoie să curgă sânge”

În luna decembrie a anului trecut Daniel Bodnar fusese din nou victima hoților de lemne pe care îi vâna cu religiozitate. 

Activistul de mediu a sunat la 112, pentru a reclama un transport ilegal de bușteni, însă până să vină poliţiştii la faţa locului, camionul a ajuns în curtea unei firme. Daniel Bodnar a rămas la poartă, unde 5 persoane implicate în traficul de lemne au început să arunce cu pietre spre maşina sa. Unul din bolovani i-a spart geamul şi mai multe cioburi l-au tăiat pe faţă pe activistul care se afla la volan.

La câteva zile după incident, activistul a decis să părăsească țara pentru câteva zile, „la solicitarea și recomandarea IPJ Suceava”.
„De aici predau ștafeta angajaților MAI de la IPJ Suceava să continue în aceste 14 zile munca pe care am făcut-o eu până acum. Prietenii mei vor continua acțiunile. Nu ne puteți opri! Rușine să vă fie!”, a scris acesta pe 16 decembrie contul personal de Facebook.

×
Subiecte în articol: Suceava Daniel Botnar
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close