Antena 3 CNN Actualitate De ce a refuzat Andreea Paul Vass postul de ministru al Economiei? Vezi cu cine a fost ea înlocuită

De ce a refuzat Andreea Paul Vass postul de ministru al Economiei? Vezi cu cine a fost ea înlocuită

De ce a refuzat Andreea Paul Vass postul de ministru al Economiei? Vezi cu cine a fost ea înlocuită
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    08 Feb 2012   •   08:29

Mama consilierului economic al Guvernului Andreea Paul Vass este în conflict de interese, în materie administrativă şi penală, după ce firma acesteia a primit două contracte de peste 20.000 de lei de la Primăria Bobota, judeţul Sălaj, unde aceasta este consilier local.

Anunţul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a fost transmis miercuri dimineaţă, la câteva ore după ce Andreea Paul Vass a anunţat că refuză nominalizarea pentru postul de ministru al Economiei, din motive personale.

ANI suţine că firma Mărioarei Vass, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală, întrucât a încheiat două contracte în valoare de 21.180 de lei, între SC MAVAS M&G SRL, societate în cadrul căreia deţine calităţile de administrator şi asociat unic, şi două unităţi de învăţământ preşcolar, potrivit Mediafax.

Finanţarea acestor contracte a fost asigurată din bugetul iniţial al comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior, iar Mărioara Vass a participat, în calitate de consilier local, atât la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cât şi la suplimentarea ulterioară a acestuia, se arată într-un comunicat de miercuri al ANI.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj să facă cercetări în cazul Mărioarei Vass privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese. De asemenea, ANI a dispus iniţierea demersurilor în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

"Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective", se mai arată în comunicatul ANI.

Acesta ar fi motivul pentru care Andreea Paul Vass nu a acceptat postul de ministru al Economiei.

Marţi seară, Andreea Paul Vass a anunţat că a refuzat nominalizarea pentru portofoliul Economiei, menţionând că "argumentele sunt în primul rând personale" şi că le mulţumeşte colegilor din PDL pentru încrederea acordată.

Andreea Paul Vass ar putea fi înlocuită cu Cristian Haiduc, preşedintele Agenţiei pentru IMM-uri.

Citeşte şi Vass, noua ţintă a PDL: "La Economie, când nu ştie diferenţa dintre watt şi volt?".




×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close