Antena 3 CNN Actualitate Dr. Tudor Ciuhodaru despre noul "ucigaș tăcut" al românilor: "Riscul este major"

Dr. Tudor Ciuhodaru despre noul "ucigaș tăcut" al românilor: "Riscul este major"

Diferențele de aproape 20 de grade în doar câteva zile sunt un pericol pentru organism. Medicul Tudor Ciuhodaru explică despre ce este vorba, de fapt.

Dr. Tudor Ciuhodaru despre noul "ucigaș tăcut" al românilor: "Riscul este major"
Sursa foto: Hepta
de Maria Coman    |    28 Ian 2022   •   14:27

Dacă vorbim de variațiile de temperatură ele pot reprezenta un stres adaptativ major, mai ales la grupele de risc - vârstnicii, cei mici, cei care au afecțiuni cardio-vasculare, respiratorii, neurologice sau osteoarticulare, a avertizat din start medicul Tudor Ciuhodaru.

"Și în aceste zile întâlnim pacienți cu o simptomatologie polimorfă sau agravate de aceste variații de temperatură. Pe primul loc sunt manifestările cardio-vasculare și aici vorbesc de variate tulburări de ritm, variațiile tensiunii arteriale, dar și risul major de angină pectorală, infarct miocardic acut.     

Pe de altă parte, dacă vorbim de afecțiunile neurologice, avem variate sindroame vertiginoase, dureri de cap, sindroame micredoide dar chiar și risc major de accident vascular celebral sau asocierea cu tulburări de somn, insomnie sau somnolență, tulburări ale sensibilității, iritabilitate. 

Și chiar în această perioadă, mai ales pentru cei meteosensibili, există chiar și un risc suicidar.", a explicat Tudor Ciuhodaru, în direct la Antena 3.  

Medicul a ținut să mai facă un avertisment legat de frigul din case în aceste zile geroase:

"Nu numai diferența de temperatură, dar și hipotermia de apartament este un ucigaș tăcut, iar riscul legat de utilizarea gazelor la încălzie - apropo de intoxicația cu monoxid de carbon - este major."

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close