Antena 3 CNN Actualitate Drama unor tinere din Bistrița-Năsăud după ce s-au îndrăgostit de un proxenet din Livezile

Drama unor tinere din Bistrița-Năsăud după ce s-au îndrăgostit de un proxenet din Livezile

Mai mult tinere, printre care și minore, au trecut printr-o dramă fără margini, după ce s-au îndrăgostit de un proxenet care le-a dus în Germania și le-a promis că se vor căsători, însă înainte trebuie să strângă bani pentru a-și cumpăra casă.

Drama unor tinere din Bistrița-Năsăud după ce s-au îndrăgostit de un proxenet din Livezile
Sursa foto: Pixabay
de Alin Tarnovschi    |    27 Aug 2020   •   13:10

Fetele, care făceau parte din familii dezorganizate sau cu posibilități materiale reduse, au picat în plasa tânărului de 36 de ani, din comuna Livezile, și au acceptat să plece cu acesta în Germania.

Numai că, odată ajunse la destinaței, tinerele erau bătute, umilite și obligate să se prostitueze în diferite localuri și cluburi de noapte, iar toți banii erau luați de proxenetul din Livezile.

Unele dintre tinere au reușit să scape și au depus plângeri la Poliție împotriva "peștelui", astfel că procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată au deschis o anchetă care s-a finalizat cu mai multe percheziții.

"Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, bărbatul de 36 de ani, din Livezile, ar fi recrutat, adăpostit și transportat în Germania mai multe tinere (minore și majore), pe care ulterior le-ar fi obligat să se prostitueze.

Astfel, folosind metoda „lover boy”, acesta ar fi câștigat încrederea unor fete vulnerabile, după care le-ar fi transportat în Germania, unde le găzduia într-o locuință închiriată de el, apoi le-ar fi plasat în diferite localuri și cluburi de noapte, unde se practica prostituția.

Totodată, acesta le-ar fi promis că situația este una temporară, iar în momentul în care acestea refuzau să practice prostituția, ar fi devenit agresiv atât verbal, cât și fizic. Toți banii obținuți ar fi ajuns la el, iar fetele implicate continuau astfel să rămână dependente financiar de el.

Pentru a crea o aparență de legalitate asupra banilor încasați, bărbatul ar fi achiziționat autoturisme second-hand din Germania, mobilă second-hand sau ale articole de uz casnic, pe care le-ar fi transportat în România, după care le-ar fi vândut.

Ieri, 26 august, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate înscrisuri și obiecte cu valoare probatorie (telefoane mobile, o tabletă). Totodată, au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, 4 persoane. 

În urma investigațiilor desfășurate, au fost identificate până în prezent cinci victime majore și una minoră, toate exploatate sexual în Germania. 

Pe parcursul anchetei, polițiști români au colaborat, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, cu autoritățile din Germania.

Procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus ieri reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, iar în cursul acestei zile va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

×
Subiecte în articol: Bistriţa-Năsăud
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close