x close

După ce ne-au golit litoralul vara, bulgarii vor să ne ia turiştii şi iarna. Preţul unui sejur la munte în Bulgaria, de două ori mai mic decât în România

de D.D.    |    26 Sep 2012   •   07:45
După ce ne-au golit litoralul vara, bulgarii vor să ne ia turiştii şi iarna. Preţul unui sejur la munte în Bulgaria, de două ori mai mic decât în România 407 Foto: wikipedia

Unele oferte ale vecinilor pentru sezonul rece au preţuri şi la jumătate faţă de Valea Prahovei.

Pentru un sejur de 5 zile în staţiunile montane din Bulgaria, două persoane plătesc doar 100 de euro pentru cazare şi mic dejun la un hotel de patru stele.

Alta este situaţia dacă ne uităm la tarifele de pe Valea Prahovei. Preţurile sunt duble. Astfel, cei care vor să petreacă sărbătorile de iarnă în ţară trebuie să plătească minimum 200 de euro. Tot 5 zile de cazare pentru două persoane la un hotel de patru stele.

În aceste condiţii, autorităţile din Bulgaria aşteaptă cu 25 % mai mulţi turişti români în sezonul rece faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Asta după ce şi staţiunile de pe litoral au fost pline de români în această vară.

Reprezentanţii turismului românesc nu par să fie speriaţi de ofertele ieftine ale bulgarilor şi chiar se bucură că românii îşi petrec concediile la vecini.

Alte destinaţii alese de români pentru vacanţa de iarnă sunt Elveţia, Austria, Germania şi Franţa.


Citeşte mai multe despre:

turism turism romania munte mare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati