Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii români, performanță istorică şi la Olimpiada Internațională de Matematică. Au dus România pe locul I în Europa

Elevii români, performanță istorică şi la Olimpiada Internațională de Matematică. Au dus România pe locul I în Europa

Elevii români au reuşit o nouă performanţă istorică şi la Olimpiada Internaţională de Matematică, tot din Japonia, după succesul înregistrat la robotică şi chimie.

Elevii români, performanță istorică şi la Olimpiada Internațională de Matematică. Au dus România pe locul I în Europa
Sursa foto: Getty Images I arrowsmith2
de Milena Niță    |    26 Iul 2023   •   12:20

Cu cinci medalii de aur şi una de argint, cei şase elevi olimpici la matematică au reuşit să îşi ducă ţara pe locul patru în lume şi să devină campionii de necontestat ai Europei. 

Olimpicii care au obținut locul patru în lume la matematică, după China, Statele Unite și Coreea de Sud, sunt elevi la două licee din Bucureşti și au fost coordonați de doi profesori, din București, respectiv Timișoara.

Elevii olimpici români au obținut cinci medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) 2023 din Japonia, aducând România pe locul unu în Europa și pe locul patru în lume.

Lotul olimpic de matematică al României este coordonat de profesorii Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și Mihai Chiș de la Universitatea de Vest din Timișoara, potrivit observatornews.ro.

Citeşte şiElevii români, locul doi în lume la o competiție de robotică din SUA. "Ei nu ştiau unde suntem pe hartă. A fost şocant"

În 2022, lotul de elevi al României la Olimpiada Internațională de Matematică a obținut primul loc în Europa și locul cinci la nivel mondial, după China, Coreea de Sud, SUA și Vietnam, cu două medalii de aur și patrude argint.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close