Antena 3 CNN Actualitate Educație Legile Educației, incluse în procesul de avizare. Ar putea fi aprobate de Guvern pe 23 martie

Legile Educației, incluse în procesul de avizare. Ar putea fi aprobate de Guvern pe 23 martie

Legile Educației au fost incluse în procesul de avizare interministerială și ar putea fi adoptate de Guvern în ședința programată pentru data de 23 martie.

Legile Educației, incluse în procesul de avizare. Ar putea fi aprobate de Guvern pe 23 martie
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2023   •   13:01

Legile Educației au intrat, joi, în procesul de avizare interministerială și ar putea fi adoptate de Guvern în ședința din 23 martie, urmând să fie trimise spre dezbatere în Parlament.

"Pachetul lesgilativ intră într-o nouă dinamică, cea a dezbaterii și avizării în cadrul Guvernului, legile sunt publice din 27 februarie, astfel încheindu-se întregul proces de dezbatere publică”, a spus, la începutul ședinței de Guvern, joi, ministrul Educației.

De asemenea, ministrul Ligia Deca a subliniat că Legea Învățământului Preuniversitar se bazează pe trei pioni, anume: "creșterea calității în educație și reducerea anlfabetismului funcțional, creșterea incluziunii, echității și reducerea abandonului școlar, dar și integrarea tuturor lecțiilor pe care le-am învățat împreună, în perioada pandemiei și a altor situații de criză pe care țara noastră le-a traversat în ultimii ani”.

Ministrul Educației a vorbit și despre obiectivele stabilite pentru învățământul superior.

Citește și: Peste 150 de elevi nu mai merg la şcoală, de frica unui copil de clasa a III-a

"Referitor la Legea Învățământului Superior, ne dorim, în primul rând, comunități universitare bine ancorate în comunitatea internațională, inclusiv prin mobilități susținute financiar și prin proiecte de colaborare în zona academică și în zona cercetării.

În condițiile în care aproape unu din doi studenți abandonează studiile universitare, mai ales în prima parte a programelor, propunem măsuri adecvate pentru a combate acest fenomen și a orienta mai bine tinerii pe parcursul lor academic.

Consolidăm învățământul centrat pe student, inclusiv participarea tinerilor în procesele decizionale, definim mai bine noțiunea de integritate și etică universitară”, a mai spus ministrul Educației.

Premierul României speră ca Legile Educației să fie adoptate de Guvern pe data de 23 martie.

"Sper ca procesul să fie parcurs în următoarele două săptămâni, astfel încât nu mai târziu de ședința din 23 martie să aprobăm, la nivelul Guvernului, pachetul de legi și să le înaintăm Parlamentului, spre dezbatere și aprobare”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: legi educatie Ligia Deca
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close