Antena 3 CNN Actualitate Educație Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte din nou cu sindicatele din învățământ

Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte din nou cu sindicatele din învățământ

În cursul zilei de astăzi, premierul Marcel Ciolacu va avea o nouă întâlnire cu sindicatele din educație, la ora 12.00.

Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte din nou cu sindicatele din învățământ
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
de Roxana Mihăiescu    |    23 Oct 2023   •   09:09

Pe data de 16 octombrie, premierul Marcel Ciolacu a mai avut o întâlnire cu liderii de sindicat din învățământ pentru a discuta despre majorările salariale promise.

Cu toate acesea, într-un comunicat de presă emis de Guvernul României se preciza că pe masa discuțiilor au fost abordate subiectele legate de programe sociale și investiții în educație, dar și despre demararea unor acțiuni privind „eliminarea inechităţilor salariale pentru personalul din învăţământ”.

Citește și: Elevii ar putea avea acces gratuit la concerte, spectacole și muzee: "O investiție în viitorul educațional"

Ulterior, după discuțiile de la Guvern cu sindicatele din educație, ministrul Educației a spus că se identifică soluții la nivelul Guvernului astfel încât salariile profesorilor să crească de la 1 ianuarie 2024, așa cum le-a fost promis în perioada grevei din luna mai.

De altfel, majorarea salariilor este legată de legea salarizării care nu este încă finalizată. 

”În lipsa existenței legii salarizării, se discută identificarea unei soluții tehnice ca să se respecte promisiunea făcută de către Coaliție și anume să existe o creștere la 1 ianuarie pentru personalul din școli și pentru cadrele didactice și didactice auxiliare, în așa fel încât să putem să ne respectăm promisiunile”, a spus Ligia Deca într-un interviu la Europa Liberă.

Fără să existe o grilă publică a salariilor din Educație, profesorii nu știu ce anume înseamnă creșterea de 50% din diferența între salariul din grilă și cel din prezent.

Săptămâna trecută, Guvernul a trimis în Parlament un punct de vedere, prin care a anunțat că nu susține creșterea salariilor profesorilor de la 1 ianuarie 2024 printr-o inițiativă legislativă, pentru că aceasta “are caracter discriminatoriu” față de alți bugetari, cu toate că ministrul Educației anunțase că se caută soluții ca salariile să crească separat, dacă legea salarizării nu va fi gata. 

 

 

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close