Antena 3 CNN Actualitate Educație România, locul 2 la olimpiada internațională de fizică | Succes răsunător al elevilor din sistemul privat

România, locul 2 la olimpiada internațională de fizică | Succes răsunător al elevilor din sistemul privat

După olimpiada de matematică, România se mândrește și cu cea de la fizică. Elevii români au luat locul doi mondial, după echipa Chinei. Majoritatea dintre ei învață la privat.

România, locul 2 la olimpiada internațională de fizică | Succes răsunător al elevilor din sistemul privat
Sursa foto: Facebook | Ministerul Educației
de Ioana Mircea    |    18 Iul 2022   •   16:29

Elevii care au participat la olimpiadele internaţionale de matematică şi fizică şi au luat medalii sunt nouă din sistemul privat şi numai doi din sistemul public de învăţământ.

În total, vorbim de şase medalii de aur, patru de argint şi una de bronz.

Faptul că premianţii provin din sistemul privat, mai exact de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, ridică semne de întrebare cu privire la învăţământul de stat.

"Avem de conștientizat faptul că nu numai acești patru, cinci copiii care obțin medalii de aur, argint și bronz, dar baza de selecție, grupurile de performanță au nevoie să funcționeze cu totul și cu totul altcumva, iar evident școlile care pot să facă lucrul acesta sunt cele care au mai mult potențial de a pregăti performanța", a declarat pentru Antena 3, expertul în educație, Marian Staş.

La olimpiada de fizică, Vlad Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil" Timișoara, a obținut medalie de aur și titlul de „cel mai bun concurent european”.

La Olimpiada de Matematică, elevii români s-au clasat pe locul 5 în lume și au fost întâmpinați pe Aeroportul Otopeni chiar de ministrul Educației.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Avionul care i-a adus în țară a fost special dirijat către salonul prezidențial.

"La matematică este cea mai bună performanță din acest secol pentru că o performanţă aseamănătoare a fost obţinută în urmă cu 23 de ani.

Este o performanţă deosebită şi un motiv să ne simţim încă și mai obligaţi să asigurăm în şcoala românească acele condiţii care să susţină performanţa, să putem să constituim clase de excelenţă, să putem susţine fiecare elev în funcţie de potenţialul lui maxim pe care să şi-l poată demonstra", a declarat ministul Educației, Sorin Câmpeanu.

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close