Antena 3 CNN Actualitate Amenințări, după dezvăluirile privind posibilul plagiat al lui Kovesi. Jurnalista Șercan: De data asta, e prea mult

Amenințări, după dezvăluirile privind posibilul plagiat al lui Kovesi. Jurnalista Șercan: De data asta, e prea mult

Amenințări, după dezvăluirile privind posibilul plagiat al lui Kovesi. Jurnalista Șercan: De data asta, e prea mult
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Oct 2016   •   21:42

Jurnalista Emilia Șercan, cea care a scris despre un posibil plagiat în cazul tezei de doctorat al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a spus că se simte amenințată după dezvăluirile făcute.

”De data asta, e prea mult. Atacurile publice şi mai ales cele nepublice în ultima săptămână, atenţionările primite să-mi văd de treabă, chiar şi ameninţări că eu însămi aş putea sa fiu obiectul unor „dezvăluiri", faptul că unii prieteni sau surse nu mai vor să se vadă sau să vorbească cu mine de teamă de a nu se „interpreta" arată în ce societate bolnavă trăim. (...) Nimeni nu contestă meritele Laurei Codruța Kovesi, însă tăcerea presei pe acest subiect nu face deloc bine breslei şi credibilităţii noastre”, a scris jurnalista Emilia Șercan, pe pagina de Facebook.

Jurnalista spune că se simte amenințată, după ce, ”săptămâna trecută am publicat textul în care am arătat care sunt elementele care nu stau în picioare în apărarea folosită în 2012 de Laura Codruța Kovesi în fața acuzațiilor de plagiat, m-am trezit în fața celor mai detestabile acuze posibile venite din cele mai diverse zone, de la prieteni reali și virtuali, de la cunoscuți și mai ales de la necunoscuți. De la femeia curajoasă, care scrie despre mafia plagiatelor, m-am trezit că sunt unealta infractorilor care duc un război personal cu șefa DNA”.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Citiți și Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

Îndrumătorul lucrării de doctorat al lui Kovesi: Scandalul e o "mânăreală politică"

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close