Antena 3 Actualitate Femeie agresată de soţ, batjocorită de poliţistul de la 112: „Nu ești sănătoasă, nu eşti normală!”

Femeie agresată de soţ, batjocorită de poliţistul de la 112: „Nu ești sănătoasă, nu eşti normală!”

de Claudia Popovici    |    29 Sep 2020   •   19:45
Femeie agresată de soţ, batjocorită de poliţistul de la 112: „Nu ești sănătoasă, nu eşti normală!”

Un judecător din Constanţa a cerut anchetă la Poliţia Română, după ce un operator 112 a ironizat o femeie care era agresată de soţul ei. Operatorul a avut un limbaj nepotrivit şi s-a adresat soţului femeii cu apelativul de "boschetar" iar ei i-a spus că "nu este sănătoasă".

Pentru că relaţia de cuplu nu mai funcţiona, o femeie din Constanţa a cerut un ordin de protecţie împortiva soţului ei.

La judecarea cauzei civile, Instanţa a solicitat şi înregistrarile puse la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, unde s-a descoperit că un poliţist care a preluat apelul femeii prin sistemul naţional "112" a gestionat total neadecvat unul din apelurile femeii care solicita ajutor.

Poliţistul de la 112: „Nu ești sănătoasă“

Înregistrarea a fost ascultată în sedinţă şi judecătorul a solicitat emiterea unei adrese către comandantul de poliție de la Inspectoratul General al Poliției Române, pentru a face verificări cu privire la modalitatea în care lucrătorul de la Poliția Română, care a preluat acest caz, a gestionat convorbirile. Asta după ce agentul care a preluat apelul de la dispecerul 112 ar fi avut un limbaj nepotrivit, respectiv s-a referit la agresor, numindu-l „boschetar”, iar persoanei vătămate care a sunat la 112, i-ar fi spus, „nu ești normală”, „nu ești sănătoasă”, notează replicadeconstanta.ro

Ordin de protecţie pe o perioadă de trei luni şi amendă de 500 de lei

Cât pentru soţul agresor, Instanţa a emis un ordin de protecţie pe o perioadă de trei luni şi interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic sau prin corespondenţă şi plata sumei de 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare reprezentând onorariul avocatului din oficiu.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
112
Parteneri
x close