Antena 3 CNN Actualitate Explicația vaccinării obligatorii. Există trei tipuri de vaccinuri în România: obligatorii, opționale și recomandate

Explicația vaccinării obligatorii. Există trei tipuri de vaccinuri în România: obligatorii, opționale și recomandate

Florin Buicu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie, aduce clarificări importante privind vaccinarea obligatorie, o sintagmă care se regăsește în proiectul de buget al Ministerului Sănătății pentru acest an.

Explicația vaccinării obligatorii. Există trei tipuri de vaccinuri în România: obligatorii, opționale și recomandate
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    15 Feb 2021   •   14:02

Buicu spune că în România sunt trei tipuri de vaccin pentru care ar exista, după caz, obligativitate, opțiune și recomandare. 

”În acest moment, la Parlament, există un proiect de lege care împarte vaccinurile în trei categorii. Vaccinuri obligatorii, vaccinuri opționale și vaccinuri recomandate. Am scos din prevederile care au venit de la Senat prevederea care făcea referire la consimțământul prezumat. Cu alte cuvinte, toată populația României își dădea, prin naștere, consimțământul pentru vaccinare

Având în vedere drepturile pacienților care spun foarte clar că orice act medical se face pe baza unui consimțărmânt informat, acest lucru l-am introdus în proiectul despre care facem referire. 

Din cuvintele pe care domnul ministrul Voiculescu sau domnul prim ministru Cîțu, nu știu cine a făcut această fundamentare, vorbește despre o obligativitate a vaccinării, fără să facă o delimitare între tipurile de vaccinări, ne arată superficialitate, necunoștință”, a declarat Florin Buicu.

Florin Cîțu: Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie!

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări că vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Executivul ar urma să introducă obligativitatea vaccinării anti-COVID-19.

„Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie. Nu se pune așa ceva în discuție”, precizează Florin Cîțu.

Premierul a menționat că informațiile vehiculate în spațiul public se bazează pe un proiect de lege introdus în Parlament în urmă cu trei ani.

„Nu are nicio legătură cu campania de vaccinare pe care o avem acum. Acel proiect este un copy/paste al politicilor de acum trei ani”, a mai spus premierul. 

 

×
Subiecte în articol: vaccinare obligatorie
Parteneri
Iohannis, despre profesori: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"
x close