Antena 3 CNN Actualitate Florin Vîlnei mărturiseşte că poliţiştii sunt speriaţi: ''Trăim cu teama că ne contaminăm!''

Florin Vîlnei mărturiseşte că poliţiştii sunt speriaţi: ''Trăim cu teama că ne contaminăm!''

Florin Vîlnei, președintele Federației Sindicatelor din Poliție Sed Lex, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre ce fel de instrucţiuni au primit poliţiştii legat de misiunea lor în noaptea de Înviere. Florin

Florin Vîlnei mărturiseşte că poliţiştii sunt speriaţi: ''Trăim cu teama că ne contaminăm!''
Sursa foto: facebook.com/federatia.sedlex
15 Apr 2020   •   11:11

''Ceea ce s-a transmis până la momentul de faţă e că trebuie să purtăm tot ceea ce înseamnă echipamente de protecţie: mănuşi, măşti, viziere şi să ne facem datoria, aşa cum toată lumea aşteaptă de la noi. Suntem la momentul de faţă, moaşa comunală a societăţii.

Suntem în prima linie. Ar trebui, din punctul nostru de vedere ca şi Guvernul să ia o decizie cu privire la testarea celor care sunt în prima linie, pentru că interacţionăm cu tot felul de persoane şi nu ştim niciodată dacă sunte asimtomatici, sau dacă suntem purtători, dacă suntem în pericol de a transmite şi a răspândi virusul.

Florin Vâlnei mărturiseşte că poliţiştii sunt speriaţi: Trăim cu teama că ne contaminăm!

Noi am făcut o solicitare acum o săptămână şi jumătate ca organizaţia sindicală reprezentativă, către Minister (...) Suntem expuşi zi de zi. Acolo unde avem suspiciuni, acolo unde deja sunt nişte cazuri confirmate, nu înţeleg de ce nu se ia o decizie să îi testăm pe oamenii aceştia (...) Trebuie să ne ferim cu toţii, dar din păcate noi suntem foarte expuşi. Cum ne protejăm, cum putem să stopăm, numai dacă decidenţii se uită către aceste structuri şi să ia măsuri în consecinţă, să putem să îi testăm şi oamenii când se duc la lucru, să se ducă liniştiţi, în condiţiile în care se gândesc că nu sunt expuşi riscului de a se contamina.

Suntem mult mai expuşi în momentul de faţă. Noi acum trebuie să ne deplasăm din poartă în poartă şi să interacţionăm cu tot ceea ce înseamnă cetăţeni. Riscul este mult mai mare. Una este să stai în stradă să opreşti maşinile care circulă şi alta este să mergi...Gândiţi-vă ce se întâmplă în mediul rural. Trebuie să mergi la fiecare poartă, la fiecare familie. Şi statul trebuie să se uite către această categorie care din păcate a fost lăsată la coada clasamentului bugetar. Nu mai vorbim de salarii, de drepturi. Vorbim de oamenii noştri că ne facem datoria.

Mulţi sunt speriaţi, îngrijoraţi de ei, de familiile lor. Au copii mici acasă, au părinţi în vârstă, au părinţi bolnavi. Trăim cu teama că există riscul ca în orice moment să putem să ne contaminăm'', a spus președintele Federației Polițiștilor Sed Lex.

 

×
Subiecte în articol: florin valnei politisti inviere
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close