Antena 3 CNN Actualitate Fostul premier Adrian Năstase, audiat în legătură cu tentativa de suicid

Fostul premier Adrian Năstase, audiat în legătură cu tentativa de suicid

Fostul premier Adrian Năstase, audiat în legătură cu tentativa de suicid
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iul 2012   •   12:25

Fostul premier PSD Adrian Năstase a fost audiat luni în legătură cu tentativa de suicid, procurorul deplasându-se la locul de detenţie, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind incidentul petrecut, în seara zilei de 20 iunie, referitor la tentativa de suicid a lui Adrian Năstase, precizăm că, în cursul zilei de luni, procurorul s-a deplasat la locul de deţinere, în vederea audierii acestuia. Începând cu ora 10.00 s-a procedat la audierea de către procuror a numitului Adrian Năstase, care a fost de acord să declare aspecte legate de împrejurările în care a avut loc tentativa sa de suicid", se arată într-un comunicat al PÎCCJ, potrivit Agerpres.

În zilele următoare, nu sunt programate audieri ale membrilor familiei Năstase.

ICCJ mai menţionează că au fost comunicate, pe 13 iulie, concluziile raportului de expertiză medico-legală, de către Institutul Naţional de Medicină Legală ''Mina Minovici'', ce urmează a fi analizat de către procuror, în ansamblul întregului probatoriu al cauzei.  

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru preşedinţie din partea PSD.

Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe 21 iunie. După câteva zile, fostul premier a fost transferat la spitalul Penitenciarului Rahova.




×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close