Antena 3 CNN Actualitate Hackerii de la Anonymous România contraatacă. Mesajul transmis ruşilor de la "Killnet"

Hackerii de la Anonymous România contraatacă. Mesajul transmis ruşilor de la "Killnet"

Hackerii români de la gruparea Anonymous dau replica omologilor ruşi. Ei susțin că au atacat Sistemului Informațional Unificat în domeniul achizițiilor Federației Ruse, ca răspuns la problemele cauzat ieri serverelor româneşti.

Hackerii de la Anonymous România contraatacă. Mesajul transmis ruşilor de la "Killnet"
Sursa foto: pixabay
de Dana Musceleanu    |    30 Apr 2022   •   15:10

Update: 15:00 "Atacul rușilor de ieri a fost unul grăbit și nu s-au gândit că țările atacate pot răspunde. Atacurile lor nu fac cinste Federației Ruse și consolidează tot mai mult statutul lor de agresori. Momentan intenționăm sa nu mai răspundem atacurilor pentru a nu pune in dificultate autoritățile românești (ele fiind ținta rușilor).

Poziția nostră este una simplă, nu vrem ca hackerii ruși sa creadă ca România este singură și neajutorată, de asta am și decis sa le răspundem.

Noi putem acționa mult mai agresiv împotriva lor, războiul asta cibernetic îl vor pierde foarte ușor, dar așa cum am spus, nu vrem sa atragem atacuri asupra autorităților românești, de aceea nu vom mai răspunde (atâta timp cât nu exagerează).

În momentul de față știm despre “KILLNET” cum atacă, ce metode folosesc, numărul aproximativ al atacatorilor.", au declarat cei de la Anonymous România, în exclusivitate pentru Antena 3.

ştirea iniţială

„Anonymous România răspunde atacurilor cibernetice venite din partea grupului de hackeri ruși "KILLNET" asupra României. A fost atacat website-ul Sistemului Informațional Unificat in domeniul achizițiilor Federației Ruse, unele date au fost șterse definitiv”, au anunţat cei de la Anonymous pe Facebook.

Vineri, polițiștii din DCCO – SCCI s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe site-uri guvernamentale din România precum și site-ul unei instituții financiare au fost țintele unui atac informatic de tip „Distributed Denial of Service-DDOS”, transmite IGPR.

„Acest este un tip de atac informatic prin care atacatorul încearcă să facă imposibilă livrarea unui serviciu, prin împiedicarea accesului la respectivul serviciu.

De regulă, aceste atacuri se realizează prin suprasolicitarea unui sistem informatic cu cereri de date, sistemul în cauză fiind în imposibilitatea de a livra serviciile pe care le oferea în mod normal.

Din datele obținute până în prezent, a rezultat faptul că atacurile informatice în cauză au fost revendicate de o grupare infracțională cunoscută în mediul online cu denumirea KillNet.

Astfel, pe canalul aparținând acestei grupări (killnet_official) de pe platforma Telegram a fost publicat un anunț prin care sunt promovate atacurile DDOS în cauză”, se arată în comunicatul IGPR.

Sesizarea a fost înaintată către D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea efectuării de cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de perturbare a funcționării sistemelor informatice, faptă prev. și ped. de art. 363 Cod Penal și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, faptă prev. și ped. de art. 365 Cod Penal.

 

×
Subiecte în articol: Anonymous Rusia România
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close