Antena 3 CNN Actualitate Compania Holzindustrie Schweighofer, acuzată de comerț ilegal cu lemn

Compania Holzindustrie Schweighofer, acuzată de comerț ilegal cu lemn

Compania Holzindustrie Schweighofer, acuzată de comerț ilegal cu lemn
07 Dec 2016   •   13:16

Compania Holzindustrie Schweighofer este acuzată de comerț ilegal cu lemn. Directorul Word Wildlife Fund România, Csibi Magor, a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Obiectiv, realizată de Oana Stancu, că se aștepta la o decizie ceva mai dură din partea comisiei independente care a ajuns la această concluzie.

“Pentru noi, este un pas în direcția bună, dar ne așteptam la o decizie mai fermă din partea FSC. A existat un panel independent de experți care a evaluat situația companiei, care a propus ca FSC să se delimiteze de Holzindustrie Schweighofer, dar acest lucru a fost amânat până în februarie. În februarie sperăm și noi să vedem o decizie mai fermă. (...) În acest moment, cred că este un pas în direcția bună, dar trebuie să mergem înainte pe acest drum”, a explicat directorul WWF România.

"Și citez din raportul comisiei: 'Există dovezi clare și convingătoare că Holzindustrie Schweighofer a fost implicată în comerțul ilegal cu lemn, atât prin acceptarea lemnului ilegal în fabricile sale, cât și prin propriile sale acțiuni din interiorul acestor fabrici”, a explicat Csibi Magor.

“În plus, se mai spune în raport că 'Schweighofer a dezvoltat un sistem de aprovizionare care încurajează supraexploatarea nivelurilor de producție prevăzute legal, pentru a satisface cererile de volum și s-a spus în acest raport că există asocieri cu firme și persoane fizice împotriva cărora s-au adus acuzații puternice de acțiuni ilegale și corupție”, a conchis Csibi Magor.

Citește și: Reacția Holzindustrie Schweighofer, în urma acuzațiilor de comerț ilegal cu lemn

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close