Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un fost PNL-ist, dat în urmărire națională după ce a fost condamnat

Un fost PNL-ist, dat în urmărire națională după ce a fost condamnat

Un fost PNL-ist, dat în urmărire națională după ce a fost condamnat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    19 Ian 2016   •   20:05
Fostul consilier județean Alin Simota, din Petroșani, a fost dat marți în urmărire națională și în consemn la frontieră, după ce Tribunalul Hunedoara a hotărât că acesta trebuie să se întoarcă în detenție și să-și finalizeze condamnarea la doi ani de închisoare pe care a primit-o în anul 2014 pentru conflict de interese, informează agerpres.ro.
 
După pronunțarea sentinței Tribunalului Hunedoara, Simota nu a fost găsit acasă și nici în alte locuri de către polițiștii hunedoreni, motiv pentru care a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră. 
 
În paralel, se fac diligențele necesare pentru darea sa în urmărire internațională.
 
”Alin Simota a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră, pentru că nu a fost găsit la domiciliu sau în alte locuri pentru pentru a putea fi pus în aplicare mandatul emis de instanța de judecată. De asemenea, se fac demersurile pentru ca acesta să fie dat în urmărire internațională”, a declaratpu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu.
 
Alin Simota, cunoscut și pentru faptul că o perioadă a fost finanțatorul clubului de fotbal Jiul Petroșani, a fost condamnat în anul 2014 la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, deoarece în perioada în care a fost consilier județean (2008-2012) firma la care era administrator a derulat afaceri cu Consiliul Județean Hunedoara.
 
Omul de afaceri a fost eliberat din detenție în decembrie 2015, după ce Judecătoria Deva a admis cererea lui Simota și a decis că deținutul executase pedeapsa prin arest preventiv. 
 
Procurorii au contestat decizia instanței, iar Tribunalul Hunedoara a desființat marți sentința Judecătoriei Deva și a dispus arestarea și deținerea în continuare a lui Alin Simota în Penitenciarul Bârcea Mare, de lângă Deva, în vederea continuării pedepsei inițiale.
 

×
Subiecte în articol: urmarire internationala
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close