Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ce se întâmplă cu Inspecția Judiciară. Cazanciuc: „Pe vremuri, cu două achitări plecai din magistratură”

Ce se întâmplă cu Inspecția Judiciară. Cazanciuc: „Pe vremuri, cu două achitări plecai din magistratură”

Ce se întâmplă cu Inspecția Judiciară. Cazanciuc: „Pe vremuri, cu două achitări plecai din magistratură”
09 Oct 2017   •   10:27

Raportul Inspecţiei Judiciare la DNA a scos la iveală o statistică alarmantă: procentul achitărilor la Secţia a II-a din cadrul DNA a crescut cu 83,87% în 2016, comparativ cu 2015. Mai exact, din 57 de inculpaţi, 50 au fost achitaţi din lipsă de probe.

Fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a arătat că, dacă această situaţie se confirmă, activitatea de la DNA nu mai are nicio legătură cu justiţia.

„Faptul că la ora actuală sunt discuții între CSM și Inspectie, nu înseamnă că lucrurile trebuie încremenite într-un proiect. Este nevoie de un sistem independent, este nevoie de cineva care să fie acolo cu încredere, care să nu fie supus de presiuni din afară. Cum se poate face acest lucru? Probabil cu o construcție independentă”, spune Robert Cazanciuc.

„Discuția despre modificarea legilor a pornit din 2014-2015, după 10 ani de zile, era clar că e nevoie de o schimbare. Acest pachet de legi trebuie să răspundă unor nevoi de soluții concrete, care să producă efecte atât pe termen scurt, cât și pe termen lung”, a mai precizat Cazanciuc.

„Unii membri din CSM par uneori mai preocupați de imagine. CSM e o structură care să apere independența sistemului. Ministrul trebuie să aibă dialog cu magistrații”, a mai spus fostul ministru al Justiției.

×
Subiecte în articol: inspectia judiciara tudorel toader
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close