Antena 3 CNN Actualitate Justiție Laura Codruța Kovesi și Cristina Tarcea, interzise la CCR

Laura Codruța Kovesi și Cristina Tarcea, interzise la CCR

Laura Codruța Kovesi și Cristina Tarcea, interzise la CCR
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Mai 2019   •   10:32

Laura Codruţa Kovesi şi Cristina Tarcea ar putea fi scoase din cursa pentru un post de judecător la Curtea Constituţională. 

Cele două se află pe lista preşedintelui Klaus Iohannis pentru CCR. 

Însă un proiect al deputatului PSD Liviu Pleşoianu, care modifică legea de funcţionare a CCR, ar putea să le scoată pe cele două din joc. 

Potrivit unui proiect de lege al deputatului PSD, Liviu Plesoianu, de modificare a legii de functionare a CCR, se interzice numirea ca judecător al Curţii Constituţionale a unei persoane care a generat unul sau mai multe conflicte juridice de natură constituţională constatate prin Decizii ale Curţii Constituţionale. 
Deasmeneea, proiectul interzice si numirea ca judecător al Curţii Constituţionale a unei persoane care a desfăşurat o activitate de cooperare cu lucrători sau colaboratori ai unui serviciu de informaţii în baza unor protocoale sau a unor alte documente cu caracter secret sau care şi-a exercitat activitatea profesională în cadrul unor echipe mixte împreună cu lucrători sau colaboratori ai serviciilor de informaţii, în baza unor proceduri stabilite prin protocoale sau prin alte documente cu caracter secret. 

Astfel, Kovesi care nu ar putea fi nominalizata pentru un astfel de post pentru ca in calitatea de sef al DNA a incheiat protocoale secrete cu SRI prin care s-au format echipe mixte procurori-ofiteri. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close