Antena 3 CNN Actualitate Justiție Condamnare șocantă: Un an pedeapsă, aproape 25 de ani spor

Condamnare șocantă: Un an pedeapsă, aproape 25 de ani spor

Condamnare șocantă: Un an pedeapsă, aproape 25 de ani spor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    19 Apr 2017   •   17:07

Un tânăr a fost condamnat la un an de pedeapsă pentru fraudă informatică, dar s-a ales cu un spor de pedeapsă de aproape 25 de ani, după noul Cod penal, potrivit Luju.ro.

Din cauza formulei de calcul a pedepselor, s-a ajuns ca la pedeapsa principală de un an să se adauge spor de 24 de ani: “Dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de un an închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, în cuantum de 24 de ani. În total, va executa 25 ani, 7 luni și 7 zile închisoare”, în condițiile în care pentru omor se dau pedepse mai mici.

Astfel, sentința ”dispune ca inculpatul Trașcă Petre Sorin să execute pedeapsa cea mai grea, de un an închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a și b Cod penal, ca pedeapsa complementară, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în cuantum de 24 de ani 7 luni și 7 zile închisoare. În total, inculpatul Trașcă Petre Sorin va executa pedeapsa de 25 ani, 7 luni și 7 zile închisoare”.

Cazul a fost prezentat miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close