Antena 3 CNN Actualitate Justiție Daniel Morar, replică pentru Laura Codruța Kovesi

Daniel Morar, replică pentru Laura Codruța Kovesi

Daniel Morar, replică pentru Laura Codruța Kovesi
03 Apr 2018   •   20:24

Daniel Morar îi dă replica Laurei Codruţa Kovesi, după ce aceasta a spus că Morar a vrut să încheie un protocol direct cu SRI.

“1. Dispoziţia şi atitudinea mea ca procuror-şef al DNA, atât timp cât am condus instituţia, a fost să nu comunicăm date din dosarele aflate în instrumentare, către SRI, în speţele în care existau note/informări/sesizări de la Serviciu, în termenul de 60 de zile, aşa cum prevedea punctul 6 din Protocolul semnat de Parchetul General şi SRI.

2.În mandatul meu de procuror şef, nu au existat echipe mixte/comune de anchetă cu ofiţerii SRI întrucât aceştia nu aveau atribuţii de urmărire penală, potrivit dispoziţiilor Codului de Procedură Penală.

3. Cât am fost procuror şef al DNA, consemnarea activităţilor de supraveghere tehnică a fost realizată conform prevederilor aceluiaşi Codul de Procedură Penală, respectiv doar de către procurori şi de către organele de cercetare penală”, se arată în răspunsul dat de Morar jurnalistei Sorina Matei, pe blogul sorinamatei.ro.

„Eu am primit doar protocolul semnat de doamna Kovesi, ca procuror general, spre conformare. De altfel, atitudinea mea vizavi de implicarea serviciilor de informaţii în activităţile de urmărire penală a fost una constantă, consecventă şi de notorietate”, a mai spus acesta.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close