Antena 3 Actualitate Justiție Dezbatere publică pentru problemele din penitenciare. Raluca Prună nu exclude amnistia sau graţierea

Dezbatere publică pentru problemele din penitenciare. Raluca Prună nu exclude amnistia sau graţierea

04 Iul 2016   •   19:35
Dezbatere publică pentru problemele din penitenciare. Raluca Prună nu exclude amnistia sau graţierea

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat luni că va denclanşa o dezbatere publică pe tema problemelor din închisorile româneşti, precizând că nu exclude un proiect de lege privind amnistia sau graţierea.

Raluca Prună a anunţat că în perioada următoare va declanşa o dezbatere publică privind condiţiile de detenţie din penitenciare şi că va face o propunere de lege, "dacă din dezbatere reiese sprijinul popular pentru măsuri, inclusiv radicale".

Ministrul a precizat că nu exclude măsuri precum amnistia sau graţierea.

"Cert este că dacă avem decizia pilot, pe care au primit-o Italia şi Bulgaria, vine cu un cost foarte mare, de zeci de milioane de euro. Eu cred că este o alegere de societate, declanşez o dezbatere publică şi spun ce anume avem de făcut. Nu exclud niciun fel de plan, nu exclud niciun fel de măsură. Poate fi amnistie, pot fi graţieri, pot fi aşa numitele recursuri compensatorii în care, dacă se constată că îţi execuţi pedeapsa în condiţii precare, la un număr de zece zile primeşti o zi liberă, cum a făcut Italia. Aceste lucruri trebuie analizate. Dacă din dezbatere reiese un larg sprijin popular pentru măsuri, inclusiv radicale, de diminuare a supraaglomerării, voi face o propunere de lege şi voi depune Parlamentului. Dacă este o problemă naţională, trebuie să-şi asume răspunderea", a declarat Raluca Prună în cadrul unei conferinţe de presă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close