Antena 3 Actualitate Justiție Fostul șef al FRF, Mircea Sandu, urmărit penal pentru delapidare și spălare de bani

Fostul șef al FRF, Mircea Sandu, urmărit penal pentru delapidare și spălare de bani

24 Mai 2017   •   12:37
Fostul șef al FRF, Mircea Sandu, urmărit penal pentru delapidare și spălare de bani

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, este acuzat de delapidare și spălare de bani, susțin procurorii DIICOT. Potrivit acestora, Sandu și alte persoane ar fi sifonat aproape 750.000 de euro din banii Federației. 

Comunicatul DIICOT: 

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții  Petculescu Bogdan, Sandu Mircea, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a iniţiat şi constituit împreună cu suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov.

În vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federaţia Română de Fotbal. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”, etc."

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close