Antena 3 CNN Actualitate Justiție Inspecţia Judiciară a exercitat o acţiune disciplinară faţă de un şef din DNA

Inspecţia Judiciară a exercitat o acţiune disciplinară faţă de un şef din DNA

Inspecţia Judiciară a exercitat o acţiune disciplinară faţă de un şef din DNA
de S.T.    |    31 Aug 2018   •   16:59

Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul DNA Gheorghe Popovici, pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Judiciare, procurorul a fost cercetat disciplinar pentru că a comunicat informaţii neconforme adevărului unei persoane cercetate într-un dosar al DNA.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Popovici Gheorghe - procuror delegat şef Secţie de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Centrală pentru 'exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă', (...) constând în aceea că, în calitatea sa anterior menţionată şi cu încălcarea prevederilor art. 145 din Codul de procedură penală şi a considerentelor Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 244 din 6 aprilie 2017, a semnat adresele prin care se comunica unei părţi dintr-o cauză penală instrumentată de Direcţia Naţională Anticorupţie, contrar adevărului, că faţă de aceasta nu au fost dispuse măsuri de supraveghere tehnică”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului.

×
Subiecte în articol: DNA inspectia judiciara
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close