Antena 3 CNN Actualitate Justiție Kovesi: "Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor"

Kovesi: "Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor"

Kovesi: "Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor"
14 Feb 2018   •   20:15

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat miercuri seara, în cadrul unei conferințe de presă, că scandalul izbucnit în ultima perioadă în privința justiţiei nu este unul întâmplător şi își propune umilirea societății.

"Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm în ultima perioadă la un festival disperat al inculpaţilor, un festival în care inculpaţi condamnaţi, în care inculpaţi trimişi în judecată spun neadevăruri, spun părţi de adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi sau despre procurorul şef al DNA. (...) DNA nu este un om, DNA este o instituţie. (...) Acest atac nu este despre Kovesi, acest atac este despre procurorii care şi-au făcut treaba în ultimii ani şi acest atac vizează îngenuncherea statului român, vizează umilirea societăţii şi umilirea cetăţenilor români", a spus Kovesi într-o conferinţă de presă.

"Pentru ce suntem atacaţi? Pentru că ne-am făcut treaba, pentru că am dovedit fapte de corupţie, pentru acest lucru suntem atacaţi. Justiţia este sub un asalt (...) de peste un an de zile. Dacă ne uităm cine atacă, vedem inculpaţi condamnaţi, inculpaţi trimişi în judecată. (...) Oameni care au bani, care au resurse, oameni care au posibilităţi şi care doresc să decredibilizeze actul de justiţie, să decredibilizeze ceea ce s-a făcut în mod corect în ultimii ani, să ducă în derizoriu faptele de corupţie", a mai spus Kovesi. 

×
Subiecte în articol: Kovesi atac inculpati DNA procuror sef
Parteneri
Trucul prin care pot fi anulate amenzile pentru vorbitul la telefon
x close