x close

Noi detalii din dosarul ”mită pentru Prima Casă”. Angajată ce a recunoscut fapta, trimisă în judecată în arest preventiv

03 Sep 2018   •   12:16
Noi detalii din dosarul ”mită pentru Prima Casă”. Angajată ce a recunoscut fapta, trimisă în judecată în arest preventiv

Procurorii Parchetului General au trimis-o în judecată, în stare de arest preventiv, pe Anca Stan, angajată Fondului Naţional de Garantare, ea fiind acuzată că ar fi cerut bani pentru a urgenta dosare înscrise în programul Prima Casă. Cauza este disjunsă din dosarul privind suspiciunile de corupţie.

„În cauza privind fapte de corupţie în care au fost implicaţi şi angajaţi ai Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii S.A.-I.F.N. (în continuare F.N.G.C.I.M.M.), procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei STAN ANCA–DORIANA, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. (9 acte materiale)”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Stan Anca Doriana în perioada noiembrie 2017- iulie 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de angajată a Fondulului Naţional de Garantare, Compatimentul Financiar Preventiv, având influenţă şi lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra celorlalţi angajaţi ai Fondulului Naţional de Garantare, în special din cadrul Serviciului Prima Casă, ar fi pretins şi primit sume de bani de la intermediari sau de la beneficiarii unor dosare de creditare, în nouă situaţii, pentru a interveni pe lângă ceilalţi funcţionari din cadrul instituţiei, în vederea urgentării unor dosare de creditare înscrise în programul naţional ,,Prima Casă”

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

detalii dosar mita prima casa angajata
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati