Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorul din cazul Ponta-Blair, acuzat că a încălcat legea. CSM i-a respins demisia

Procurorul din cazul Ponta-Blair, acuzat că a încălcat legea. CSM i-a respins demisia

Procurorul din cazul Ponta-Blair, acuzat că a încălcat legea. CSM i-a respins demisia
21 Mar 2017   •   18:23

Procurorul din cazul Ponta-Blair este acuzat că a încălcat legea. CSM a respins demisia procurorului Mircea Negulescu, deşi direcţia de resort îşi dăduse acordul. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi de către membrii Plenului CSM, care au stabilit ca acţiunea disciplinară în cazul procurorului Mircea Negulescu să continue.

Direcţia legislaţie a arătat, în punctul de  vedere trimis CSM şi analizat în şedinţa de marţi a Plenului, că procurorul Mircea Negulescu poate să demisioneze şi dacă este suspendat din funcţie, iar CSM trebuie să ia act de solicitarea acestuia şi să propună eliberarea din funcţie a magistratului.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a arătat că, din punctul său de vedere, “răspunderea juridică nu poate fi înlăturată prin demisie sau acte unilaterale”.

De asemenea, reprezentantul Inspecţiei Judiciare a anunţat, în şedinţa Plenului CSM, că instituţia a finalizat raportul procedurii disciplinare în cazul procurorului Mircea Negulescu, urmând ca acesta să fie discutat peste aproximativ 40 de zile de Secţia pentru procurori, care va decide cu privire la răspunderea magistratului.

Acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare a vizat "nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, precum şi formularea de cereri repetate şi nejustificate de abţinere în aceeaşi cauza, care are ca efect tergiversarea judecăţii”.

În emisiunea La Ordinea Zilei, Dana Grecu a susţinut că sunt voci care spun că CSM nu acceptă demisia ca procurorul să nu ia pensie, alţii spun că neacceptarea demisiei face ca acesta să rămână liniştit în magistratură.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close