Antena 3 Actualitate Justiție Tăriceanu, despre candidaţii la şefia DNA: Trebuie să fie o persoană care să aibă cunoştinţe juridice solide

Tăriceanu, despre candidaţii la şefia DNA: Trebuie să fie o persoană care să aibă cunoştinţe juridice solide

30 Aug 2018   •   09:50
Tăriceanu, despre candidaţii la şefia DNA: Trebuie să fie o persoană care să aibă cunoştinţe juridice solide

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune nu cunoaşte niciunul dintre candidaţii înscrişi pentru funcţia de procuror şef al DNA, dar în fruntea acestei instituţii ar trebui să fie o persoană cu cunoştinţe juridice solide şi un profil moral.

Tăriceanu a fost întrebat, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, pe care dintre candidaţii înscrişi în cursa pentru şefia DNA l-ar prefera şi a spus că nu-i cunoaşte.

„Nu cunosc pe niciunul dintre cei care sunt candidaţi şi, chiar dacă mi-aş dori pe cineva, dacă aş cunoaşte pe cineva, nu aş avea nicio cădere să spun. Nu-l cunosc pe niciunul, nu mă interesează de unde vin, singurul criteriu care trebuie avut în vedere, nu singurul criteriu – un criteriu profesional, pentru că dacă mă uit la domnul procuror general Lazăr îmi dau seama că el nu are pregătirea necesară juridică, pentru că face confuzii grave juridice, semnalate de ministrul Justiţiei. Şi la funcţia de procuror şef DNA cred că trebuie să fie o persoană care să aibă cunoştinţe juridice solide şi un profil moral care să-l recomande pentru aşa ceva”, a spus Tăriceanu, potrivit news.ro.

Toate cele şase candidaturi depuse pentru şefia DNA au fost admise, interviurile fiind programate în 3 şi 4 septembrie, a anunţat, miercuri,  Ministerul Justiţiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close